07 februari 2015

Detox
Jag detoxar

Det finns många åsikter om detox. Vissa säger att det inte går att detoxa, vissa säger att det räcker med en helg för att rensa ut gifter från kroppen medan andra säger att det tar två veckor eller mer. Åsikterna går isär om man bara ska dricka eller om man kan äta fast föda och i så fall vad. Ska det vara "vanliga" måltider eller bara vara frukt och grönt. Inte helt okomplicerat.

Jag har varit sugen på att testa, oavsett alla olika åsikter om detta. Någonstans får man ju liksom bestämma sig själv för vad man tror på. Och, i ärlighetens namn vet jag inte riktigt vad jag tror, jag tycker det är lite kul och spännande att testa. Och det skadar ju i alla fall inte!

Däremot så visste jag att jag inte skulle klara att själv hitta ett sätt, eller bara äta frukt och grönt sådär lite planlöst. Jag behöver följa en plan för att det ska fungera. Den plan jag valde var efter tips från en kompis till mig som bygger på aloe vera.

Min detox vara i 9 dagar och jag är på dag 6 i dag. Jag har klarat hälften! Dag 1 och 2 fick jag bara dricka och det var mycket aloe vera eftersom det ska ha en utrensande effekt. En shake per dag fick jag också dricka. Nu dag 3 till 9 så är det fortsatt mycket aloe vera, en shake till lunch och så middag som får innehålla max 600 kalorier. Däremellan ska jag dricka mycket vatten och så får jag dricka koffeinfritt te. Jag får också välja om min måltid ska intas som lunch eller middag, jag har valt middag eftersom jag har lättare att avstå maten under dagen då jag är på jobbet. Svårare på kvällen när jag är själv och hungern sätter in.

Idag blir det dock lunchen som ska intas som måltid eftersom det är födelsedagsbrunch hemma hos pappa som fyller år. Det ser jag fram emot! Fast, jag misstänker att det blir en lång eftermiddag och kväll.... :)

Hur går det då? Jo, faktiskt helt ok. Jag har ju klarat det, inte fuskat utan följt programmet exakt. Jag är ganska "lydig" när det gäller sånt, fokuserad och motiverad. Men jag får erkänna att även om jag klarar det så är jag hungrig hela tiden. Jag drömmer om mat, planerar vad jag ska äta nästa vecka och överallt ser jag mat. Det känns som om man pratar mat överallt! Och igår när jag gick min powerwalk så doftade det mat från alla hus! Jag tänker på godis också, men de tankarna gör jag mitt bästa att skjuta åt sidan.

Man ska ta det lugnt med träningen, fast försöka få in 20 minuters promenad eller så varje dag. Fast här var jag inte så lydig, utan körde min tabataträning både i tisdags och torsdags. Och det funkade. I tisdags gick det fantastiskt bra faktiskt, hade massor med energi. I torsdags var det tuffare, då gick det trögt, kände mig ganska energilös.

Varför gör jag då detta? Ja, det kan man ju fråga sig. Först och främst för att jag är nyfiken på hur det kommer att påverka mig, min kropp och min inställning till mat. Jag kände också ett behov av att lugna ner intaget av mat och godis efter ett totalt frossande i december. Jag hoppas också att mitt godissug ska dämpas lite och därmed vara lättare att hålla under kontroll. Vi får väl se hur det går med det helt enkelt!

Nu ser jag fram emot dagens måltid hemma hos mina föräldrar!


11 kommentarer:

Milla sa...

Superduktigt! Jag såg på morgontv för ett tag sedan där en läkare gjorde klart att man inte kan rensa ur gifter ur kroppen genom detox. Det är kroppens funktioner (lever, njurar osv) som gör det och inget annat. MEN det finns ju så många andra fördelar, just att lugna ner sin kropp - inte utsätta den för massa onödiga saker som ger inflammationer (som det är så poppis att säga nuförtiden) tex socker och alkohol och tunga grejor som kräver mycket av kroppen att bryta ned. Så på det sättet tror jag inte alls att det är fel, och det är nog otroligt individuellt hur man upplever det, kanske allra mest mentalt. Lycka till o fortsättningen! Kram Milla

Hannis sa...

Jag kör någon fasta per år och tycker att det är suveränt!
Känner verkligen skillnad.
Främst på energi=))
Det gjorde också att jag kunde ändra min kost sist vilket har varit kanon!

Så heja dig som provar. För det är ju bara en själv som kan avgöra vad som funkar på just en själv.
Så hoppas jag att du får en mysig dag och kväll förstås// Kram Hannis

The Place To Be sa...

Wow vad duktigt!!! Jag brukar må väldigt dåligt när jag testar sånt där. Men jag antar att det bara är första dagarna.
Jag tror att alla kroppar är olika och inget "recept" funkar för alla. Därför får man helt enkelt testa och se hur man mår.

Kram och kör hårt detta klarar du!
Malin

Suz sa...

Så duktig du är! Jag blir så imponerad av er som detoxar och fastar och liknande, har provat men går bet. Jag blir inte nådig och klarar inte av en normal vardag. Men jag försöker på mitt sätt när jag känner det är dags för en förändring. Den här gången har jag börjat försiktigt med citronvatten på morgnarna och försöker få in så mycket frukt och grönt som möjligt.

Jag tror absolut på att man får gå efter egen övertygelse, oavsett hur många rön det finns. Tyvärr finns det också en massa företag som vill tjäna pengar på oss och de kör ju sitt race för att nagga våra samveten.

Härligt när man hittar bra vägar som man själv trivs med. Och faller dit, med godis och sånt får man väl räkna med emellanåt;)

Jag tycker i varje fall du är jätteduktig! Stort lycka till med fortsättningen och hoppas att lunchen blev riktigt lyckad!

Ha en fin helg!
Kram
Suz

TITTILINA sa...

Jag är ju också nyfiken på det där. Köper du vissa drycker eller hur funkar det? Eller gör du allt själv?
Jo jag blev tyvärr sjuk. Igen. En annan form av detox, men lite lindrigare den här gången.

Ha en fortsatt skön helg!
Kram

Geta sa...

Första gången jag tittar in hos dig. Lite märkligt är det att det första jag läser är att du testar aloe vera detoxen. Jag är också återförsäljare för företaget. Ska bli kul att höra vad du tycker om det. Håller med om att det är så mycket åsikter så man inte vet vad man ska tro på.
Agneta

Geta sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Melody and M.E sa...

Jag såg också på TV doktorn och jag väljer att tro på honom. Fast även om det inte blir någon detox i medicinsk mening så kanske det känns så i sinnet och det räcker ju gott och väl!
Kram M.E

Annika Christensen sa...

Det låter som en bra metod.
Jag skulle verkligen vilja testa att rensa ut lite gift ur kroppen.
Tack för inspiration....
Bra jobbat.

Allt gott
Annika

Anonym sa...

Bra jobbat, jag har aldrig provat det! Duktig du är min snygga vän i söder :) kram Sofia

Birgit sa...

Bra gjort!! Jag känner igen det där med att drömma om mat :-) Jag har aldrig testat detox med mat och shakes bara fasta, men det är kul att prova! Sen om det funkar det spelar inte så stor roll. När du fixat alla dagar kommer du att vara så stolt!! Kram
Sv: jag skrev oxå massor av brev förr :-) måste ta och svara på det jag fick.