19 januari 2015

Påverkan


Soool!

I lördags så var det minsann sol ute! Så himla härligt det var! Jag var ute och gick en powerwalk och det var helt underbart att gå med solen i ansiktet, bra musik i öronen och energin flödade. Den där solen är magisk för mig, jag får ett stort leende på läpparna så fort den visar sig! Den påverkar mig verkligen på alla bra sätt som finns.

Nu är det mörkt, grått och regnigt igen. Idag har det till och med kommit snöblandat regn. Urk! Det är verkligen läskigt väder, tycker jag. Och det är lätt att känna sig lite deppig över det...

Men men, man kan ju inte gå runt och deppa över vädret. Det är ju liksom där, i bakgrunden, utan att man kan göra något åt det. På kursen jag var på förra veckan pratade vi bland annat om just sådant vi kan och inte kan påverka, och det meningslösa i att lägga en massa energi på det man inte kan påverka. Då är det bättre att lägga sin energi på det man kan påverka och också försöka se till att man verkligen kan påverka fler faktorer i sitt liv. Men just vädret kan man ju inte göra så mycket åt, så varför gå och hänga med huvudet för det....

Vad kan jag påverka då? Jamen det är ju massor! Bland annat kan jag påverka hur min morgondag blir genom att gå och lägga mig i tid idag! Hahahahaha! Jamen jag menar, hur svårt kan det vara?! Jag är verkligen helt usel på det! Jag kommer ju inte i säng....

En massa svammel såhär en måndagskväll....snart dags att hoppa i säng. I tid! :)


10 kommentarer:

FJÄDERNEJLIKAN sa...

Kan bara instämma med solen, man piggnar till 100% när den visar sig en liten stund. :-) Ha en jättebra Tisdag och jag hoppas du kom i säng i tid. :-) Kramizz Laila

Hannis sa...

Jag brukar tänka att solen behöver vila ibland.
Även om jag älskar när den är framme och ger energi förstås=))
Hoppas du sovit gott och mycket// Kram Hannis

Flower of Fame sa...

Älskar också solen. Visst var det underbart i lördags. Ja man får påverka detbman kan. Dock inte vädret. Ha en fin dag Kram Pernilla

Choices by Annie sa...

Visst är solen fantastisk. Här påverkar den mig väldigt mycket också. Här har vi fått snö igen och det är vi glada över både jag och barnen. Allt blir så mycket ljusare med snön omkring sig.

Fin dag önskar jag dig och jag hoppas du sovit gott. Själv gick jag och la mig halv åtta igår för att jag var så trött;)

Kram
Annie

Kim sa...

Vi brukar alltid börja gå och lägga oss när vi redan borde ha lagt oss vilket gör att det blir typ en halvtimme för sent. Det svåraste med att lägga sig i tid tycker jag är att sätta igång med förberedelserna när det nästan känns som att det är för tidigt.

The Place To Be sa...

Haha det där kunde jag ha skrivit! Det går ju som sagt inte att påverka vädret, men man vet ju att man blir påverkad så därför är det svårt att känna sig nöjd :-).
Var i USA vid jul och nyår och det var ju sol varje dag i stort sett och man blev ju direkt mycket piggare och gladare.

Hmmm vad ska man ha för strategi tro? Veckopendla till Spanien, eller vad vet jag!

Ha en fin dag!
Kram Malin

Kristina Jönsson sa...

Vilka kloka tankar du delar med dig av. Så lätt att förstå men inte lika lätt att leva upp till. Fast med eftertanke kommer man en bit på väg. Jag är så kvällstrött att jag längtar till sängen långt innan jag kommit dit.
Kram ♥

Helén i Vilrummet sa...

Helt rätt!!! Varför ödsla kraft och energi på saker vi inte kan påverka. Så klokt!
Vi hade också sol till en början i lördags, så vi satte igång och fällde ett träd. Men lite senare föll snö, men då var det bara att fortsätta att ta hand om ved och ris. Men det finns ju inget dåligt väder, bara dåliga kläder. Och kläderna kan vi ju påverka ;-)
Kram Helén

anettan sa...

Jag är inte heller bra på att gå och lägga mig och jag toklängtar till vår, sol och lite varmare. Kram Anette

Bakom dörr nr. 11 sa...

Visst är det skönt när solen visar sig, man blir så mycket gladare och piggare och vill vara ute. Här har vi fått lite snö, nu hoppas jag att den ligger kvar ett tag.
Kram Pia