02 januari 2015

Lite uppföljningÖka mitt värde i mina egna ögon

Det var mitt tema förra året. Såhär skrev jag då, för att beskriva det:

Jag är bra på att ta hand om mig själv på ett plan, men inte på ett annat. Jag har på ett sätt tappat bort respekten för mig själv. Jag är en tjejig tjej, dvs jag älskar kläder, hudvård, smink, hår och så vidare. Men de senaste åren har jag lagt väldigt lite tid och pengar på just dessa områden. En av anledningarna är ekonomin, men det är egentligen en dålig anledning då det bara gäller att vara lite mer kreativ för att få pengarna att räcka. Och vad gäller tiden, så finns det faktiskt ingen ursäkt där. Saken är den att jag liksom har tappat bort mig själv som tjej, som kvinna. Jag är mamman Jennica, jag är dottern Jennica, jag är systern Jennica, jag är vännen Jennica och ibland är jag bara Jennica. Men vart tog kvinnan vägen? Hon som sträcker på sig och känner sig nöjd över ett par nya jeans, en ny hårklippning eller ett snyggt läppglans? Vart är hon som känner ett visst mått av självförtroende i hur hon ser ut? (Och därmed agerar och 'är'!)
 
Nu är det nytt år och innan jag börjar ta mig an det nya årets tema, Medvetna val, så tänkte jag följa upp på hur det gick 2014.

Man skulle kunna sammanfatta det med att det började bra, fortsatte helt ok men slutade riktigt illa. Tyvärr. Jag började bra tycker jag, började tänka på mig själv som 'kvinna' mer. Jag blev duktigare på att ta mig tiden att 'fixa till mig', jag la mer tid på mig själv vilket ledde till att jag blev mer medveten om mig själv. Jag köpte mer kläder till mig själv än jag gjort tidigare, och detta tillsammans med min medvetenhet gjorde att jag till slut verkligen tog tag i mig själv.

Med hjälp av coachande i grupp av en personlig tränare fick jag bättre matvanor och gick ner 6 kg på kuppen! Kände mig så nöjd. Och så mycket bättre. Både av själva viktminskningen, men också av de nya matvarnorna och den effekt de hade på kroppen rent välbefinnandemässigt. 


Tyvärr så gick detta totalt åt skogen i höstas. Troligen på grund av mycket jobb och lite för mycket stressande. Jag liksom tappade allt det duktiga, gick upp de där kilona igen, tappade bort de goda matvanorna. Jag hamnade i en negativ spiral och det är denna negativa spiral som är grunden till mitt nya årstema. Det är liksom dags att ta tag i det här nu, en gång för alla. Och då talar jag inte om viktnedgång, nej.....det är så mycket mer än så.

Jag hade ju några extra mål också:

  • Sluta skjuta upp saker 
  • Bjuda hem vänner oftare
  • Börja använda kjol och klänning igen
  • Lägga mig i tid på kvällarna
  • Träna kontinuerligt
  • Ha bättre ordning på viktiga papper

Hur gick detta då?
Tyvärr gick nog allt ganska dåligt, förutom det där med viktiga papper. Nu har jag inte dessa papper i högar längre, utan de är insorterade i pärmar. Men de andra punkterna .....nej, tyvärr. Började bra som sagt, var igång med träningen under vår och sommar, men i det stora hela så nej.

Så - "the only way is up" och allt det där! Med start nästa vecka ska jag på allvar ta tag i saker och ting. Jag har redan nu börjat ge mig in på nya vägar, tänker och funderar mycket över hur jag vill ha det. Sätter upp målbilder i huvudet. Jag är laddad och superpeppad!6 kommentarer:

Hannis sa...

Tror att det är bra att sätta upp mål och sen göra utvärdering av dom.
Är det något man verkligen behöver förändra så är det nog det bästa sättet, målet, delmål, hur gör jag för att ta mig dit, och sen analys.

Så tror jag på att vara snäll mot sig själv. Att, okej jag gick inte hela vägen i mål men jag påbörjade något bra, som jag kan avsluta nu istället.

Är övertygad om att du kommer att lyckas med dina mål. Ett efter ett=))
Spännande med nya utmaningar och önskningar!

Kram Hannis

Maria sa...

Du hade ju klänning när du kom hem till oss och var superfin i den, den får du ta och använda ofta ;-). Kram

Flower of Fame sa...

Det bästa i detta är att du är medveten om allt. Det första steget i rätt riktning. Du kommer klara det galant. Ha en fin dag Kram Pernilla

Choices by Annie sa...

Med din medvetenhet så kommer du komma långt, och vad gör det att du inte nådde hela vägen fram, du kom en bit och du lärde dig troligen mycket på vägen. Jag hejjar på dig och tror att du tillslut kommer nå alla dina mål.

Fin dag till dig
Kram
Annie
ps. tack för fina ord inne hos mig, de värmde lite extra en blåsig dag som denna,)

LÁrt de Vivre sa...

Bra mål att jobba för och phu så lätt att falla i ovanor. Själv var jag stolt över att gått ner 10 kilo före sommaren...men idag sa vågen 5 kg upp på bara slarv, dålig motivation och ren lathet.

Så jag tror jag norpar åt mig av dina mål och får dem in till mina val och mål 2015. The only way is up

Lycka till, du är på god väg

Kram Kajsa

Bakom dörr nr. 11 sa...

2015 nytt år och nya möjligheter, jag tror att man sätter för höga mål, i alla fall gör jag det, sen orkar jag inte hålla ihop det och det blir pannkaka av allt. Särskilt det med träning, men jag ska ta nya tag igen och jag tror på´t. Vi får försöka peppa varandra. Bra att du har skrivit ner dina mål, det kommer jag att ta efter. Är helt säker på att du kommer lyckas nå dina mål.
Önskar dig en bra start på 2015.
Kram Pia