16 november 2014

FödelsedagshelgEn härlig födelsedagshelg börjar gå mot sitt slut. Jag fyllde ju år i fredags och firade med att gå på fotbollsfest med Jossan. I går kväll hade jag min syster med sambo här och det blev en riktigt mysig kväll, precis som vanligt när vi ses! En massa prat, mys, god mat och sådär. Det är så skönt att "bara vara" tillsammans, så avslappnat. Inte en massa höga krav på att det ska vara perfekt städat, fixat och så där. Men jag kände ändå att jag inte riktigt ansträngt mig som jag brukar.

Kände samma sak i dag när mina föräldrar var här, för idag var det kalas med dem. Också väldigt trevligt med kakor och kaffe, en massa prat, mys och så avslutade vi med Johannas favorit - rittävling! Men det där med att inte ha ansträngt mig, jag menar inte att jag måste göra det så märkvärdigt. Det är ju det som är så härligt med att vara med familjen, man kan verkligen vara sig själv och behöver inte göra sig till eller känna att man ska leva upp till några krav. Men ändå....jag har liksom känt mig oorganiserad. Jag brukar ha koll på läget.

Senaste veckorna har jag känt mig så trött, lite håglös. Inte så att jag känt mig ledsen eller deppig, jag mår hur bra som helst, är glad och nöjd. Men så trött. Orkar inget. Har ingen energi. Ingen lust att göra något. Orkar inte ta tag i saker och ting. Och då blir det oorganiserat och det gillar jag inte. Kanske ska köpa någon slags vitamintabletter eller nåt.

Men, nu är det söndagskväll och jag ligger i sängen och och tänkte släcka lampan innan elva, vilket är bra för mig. Nästa vecka får det minsann bli lite mer ordning helt enkelt.

13 kommentarer:

TITTILINA sa...

Det låter som en härlig helg trots oordningen. Jag är likadan och vill gärna vara organiserad och ligga steget före. Men det blir inte alltid så längre har jag upptäckt.
Men ikväll ska jag också släcka lampan före elva. Hopp i säng!
Kram

Anonym sa...

Hööög igenkänningsfaktor det här mörkret gör mig inte pigg usch! En soltimma i hela november tror jag vi fått i Hjo vidrig årstid! hellre sol och snö och kallt då! Grattis i efterskott och jag är säker på att du hade ordnat alldeles tillräckligt fina Jennica! Mysigt med rittävling, jag vill också vara med ; ) kram Sofia

Hannis sa...

Jag känner igen mig i tröttheten...
Samma här, mår bra som 17 men tröttheten gör att jag inte orkar riktigt. Är övertygad om att det mörkret som gör det.
Det är november, grått hela tiden=))

Låter som mysigt firande!
Hoppas att du sover gott just nu.
Kram Hannis

Flower of Fame sa...

Härligt med firande.vi hade nog behövt gå lite i ide. Mörkret gör nästan alla trötta. Tänk om vi fått en liten paus. Och samlat energi. Hoppas du är piggare i dag. Ha en fin dag Kram Pernilla

Bloggande 4barnsmamma sa...

Å nämen! Stort grattis i efterskott fina du!!

anettan sa...

Hoppas du piggnar till och att du får en fin start på veckan. Kram Anette

The Place To Be sa...

Grattis i efterskott! Låter som ni haft det mysigt!

Jag känner igen tröttheten. Tycker man bli lite deppig av att vara trött. Antagligen är det novemberkoman, men lite vitaminer kan ju inte skada eller hur? :-)

Kram Malin

MariaN sa...

D-vitamin, Jennica, D-vitamin! Har hjälpt mig igenom de senaste 4 vintrarna och har gjort jättestor skillnad. Många läkare som rekommenderar det nu också, vi får för lite genom maten och ingenting från solen på vinterhalvåret. Kram på dig!

Choices by Annie sa...

Stora gratulationer i efterskott.
Och du D-vitarminer är ett måste, jag börjar ta mina sådana redan i september sen äter jag dem till mitten av maj. De har gjort underverk för min trötthet. Se bara till att köpa "bra" D-vtaminer kolla in hos kostdoktorn han brukar ha råd;)

Fin kväll på dig och hoppas tröttheten snart försvinner
Kram
Annie

HönaPöna sa...

Så härligt det låter... grattis så här lite i efterhand.
och det där med tröttheten, ja det känns igen. Längtar bara efter att f¨å soova!
ha en fin kväll!

Suz sa...

Flera grattis till dig! Härlig att du fått mysa riktigt mycket.

Känner igen mig i det du skriver, är likadan. Är inte ledsen, men har heller ingen energi och som du skriver inget är riktigt roligt att ge sig på. Men jag tar redan vitaminer och omega-3! Jag tror det är det grå som drabbar oss ... vi får hålla ut och hoppas att solen tittar fram lite snart:)

Ha det fint!
Kram
Suz

Tatjanis sa...

Grattis i efterskott!!! Jag hoppas att du känner dig ordentligt firad!!

Ja energin är svår att få i det här gråa lite mörka som är just nu, men det kanske finns lite vitaminer... :) Hoppas att du snart ska känna dig mer energifylld!!!

Må toppen,

e-kram - Tatjanis

Birgit sa...

Du verkar ha haft en jätteskön helg, med en massa mys och trevligheter!
Jag tycker inte du ska haka upp dig på att du är oorganiserad (det är jag för det mesta, men glimtar av struktur - som inför Frejas födelsedag, jag brukar stå sent kvällen innan i panik och baka!), ibland är det så och jag tror att då ska man acceptera det. Sen om du har varit trött, ja då ska du vila, sova mycket och röra på dig, tillsist kommer energin och du kommer att få ordning igen. Sen hakar vi upp oss alldeles för mycket på ordning och hur saker ska se ut och vara. Det är okej med köpebröd och glass serverad i paketet - det är sällskapet och umgänget som räknas!! Ha det riktigt gott nu! KRAM