17 oktober 2014

Nya tag


I söndags när jag gick och la mig bestämde jag mig för att nu är det dags för lite skärpning. Man kunde ju tro att jag efter min Portugalresa skulle komma hem och börja leva ett sundare liv, men lite oväntat så blev det inte så. Av någon anledning så har jag ätit sämre de senaste två veckorna, dvs jag har stoppat i mig godis, glass och annat som jag lyckats hålla mig från ganska länge nu. Jag har gått och lagt mig alldeles för sent, vilket har resulterat i en sömnskuld. Därav min fullständiga kollaps på soffan i måndags. Detta, lite osunda leverne, tillsammans med detta gråa, regniga och ruskiga höstväder gör inte att jag är ett under av energi och goda vanor precis!

Men, ingen större fara på taket! Jag har kvar mitt goda humör och jag ser jättemycket fram emot helgen. Men, jag blir så himla irriterad på mig själv. Besviken. Och det är inte bra, inte bra alls. Det här att göra sig själv besviken är så dumt, det ligger liksom och gnager i bakgrunden hela tiden, trots att man är på gott humör.

Så, idag ska det bli skärpning! Hoppas jag. För man vet ju aldrig. De bästa intentioner kan ju slås omkull, hur lätt som helst. Och när som helst. Idag har jag jobbat en del hemifrån och en del från Malmö, inte som vanligt alltså. Jag hann till och med med en lunch med min syster vilket var en väldigt trevlig överraskning! Men nu är det slut på jobbandet för idag och helgen ligger framför mig - härligt! Ser fram emot att bara ta det lugnt, fixa lite hemma och i morgon ska jag träffa min syster och hennes sambo och det ska bli supermysigt! Skogspromenad med picknick står på schemat!

Men nu tänkte jag minsann åka iväg och handla lite mat till den där picknicken, lite gott till ikväll, en flaska vin och annat som kan göra detta till en mysig fredag!

Hoppas ni får en riktigt härligt helg!



16 kommentarer:

ANNETTE sa...

Låter som en jätte mysig helg!
Ha det toppen på picknicken!
Kram

Fru vardag sa...

Helt rätt! Nya tag nästa vecka:)! Sen ska man inte vara för hård mot sig själv. I perioder kan det kännas gott att få unna sig lite också. Låter som en mysig helg. Här jobbar mannen hela helgen och lilleman har feber, så det blir lugnt här. Trevlig helg Kram Gabriela

Flower of Fame sa...

Det är inte lätt att hålla sig sund alltid.men vi är inte mer än människor. Ha en fin kväll Kram Pernilla

Maria O sa...

Visst är det lätt att trilla dit ibland. Själv har jag under ett par veckors tid trillat in i ett osunt arbetande och då är det inte det roliga fotoarbetet som tagit mycket tid utan arbetet som specialpedagog som följt med hem på kvällarna. Inte bra och det blir skärpning här också :)
Hoppas att du får en riktigt fin helg!
Kram Maria

Birgit sa...

Var inte så hård mot dig själv! Jag vet hur det är att inte få till kosten och träningen, men ibland blir det bara så. Den här veckan har en kompis och jag bestämt att det är sockerfritt som gäller och än så länge går det bra. Tanken är inte bantning utan att ändra beteende , lära oss att välja nåt annat. Jag har försökt så många gånger och misslyckats, men tror att detta kanske ska lyckas. Må gott och luta dig tillbaka i att du har viljan inom dig, för det vet jag. Men det är okej att inte alltid lyckas fullt ut! Kram på dig :-)

Hannis sa...

Du är mänsklig fina människa!
Och har massor av bollar att hålla i luften.
Jag tycker du gör det så bra!

Njut av din skogspicknick.
Och ta nya tag när du orkar=))

Kramen Hannis

Hemma på Ekbacken sa...

Jag känner igen mig i det du skriver. Besvikelse över att ramla ner i diket igen, men som en klok yogakvinna sa. Var där om du vill ett par dagar men sedan är det dax att kravla sig upp igen.
Ha en mysig helg och hejja hejja dig att komma upp igen.
Kram

Unknown sa...

Jag tänker alltid att jag dka vara sund, men jag har väldigt lätt för att trycka in lite onyttigt när jag är trött eller hungrig! Ha en mysig helg! Kram

Choices by Annie sa...

Visst är det dumt att vara besviken på sig själv men det är också dumt att vara för hård mot sig själv;) Ibland är saker mycket lättare i tanken än i verkligenheten men ofta har vi svårt att förstå det;)

Önskar dig en mycket trevlig helg det där med en fika i skogen lät inte dumt alls.

Kram
Annie

Fröken Grön sa...

Här har du en till som skulle behöva skärpa sig med gottegottet... Inte blir det lättare, när höstmörkret är så trist och tradigt att det enda man vill göra är att ligga i soffan och moffa. Fast just nu orkar jag inte ens vara besviken på mig själv.

Må så gott i helgen!

bara anna sa...

Nej nej, bli inte besviken på dig själv, onödig energi. Du behövde väl lite osunt leverne ett tag bara, så kan det vara emellanåt....
Hoppas din helg är superbra!
Kram

Maria sa...

Svårt att vara duktig hela tiden Jennica :-). Du har ju verkligen varit strukturerad under en lång tid men jag förstår att man ändå kan känna sig något besviken. Nya tag bara :-).

Tycker det är på tiden med en träff snart <3.

Kram!!

Hemma på Sjuan sa...

Blev sådär för mig på semestern men sen har jag "skärpt" mig i veckorna fast på helgerna har det blivit en del gott så vikten har fastnat känns det som... Men som du skriver det är ju annat som är viktigt oxå, lycka till. Kram Suss

Anonym sa...

Du är bäst jennica! Ibland och speciellt på hösten då mörkret kommer, kommer även sötsuget tycker jag! Lätt att trilla dit och ibland får man ta nya tag puss Sofia i sporthallen i hjo där Zimon tränar friidrott😃

Bakom dörr nr. 11 sa...

Hoppas du har haft en riktigt bra helg. Och det där med att skärpa sig med godis det är inte lätt, jag äter alldeles för mycket sånt. Men i morgon är det måndag igen och då börjar vi om eller hur ? Jag börjar på måndag...typiskt mig haha
Ha det gott
Kram Pia

Home2tiny sa...

Hoppas du haft en mysig helg o får en bra start på veckan. Kramisar Tina