20 oktober 2014

Skogen är en underbar plats


I lördags spenderade jag hela dagen tillsammans med min syster och hennes sambo. Vi gick en lång runda i skogen och det var helt underbart! De bor helt perfekt om man gillar skogsrundor, de har flera jättefina att välja på. Denna gången blev det Ullstorpsslingan på Frostavallen.

 

När jag kom hem från Portugal, för två veckor sedan, så var jag så full av energi. Nästan lite speedad! Men det blev en riktig krock med verkligheten och vardagen och nu två veckor senare så känner jag mig inte speciellt fylld av energi. Tvärtom känner jag mig rätt så trött och i stort behov av att mest ta det lugnt. Jag vet inte exakt vad detta beror på, men jag gissar på att det är jobbet som spökar. Jag trivs väldigt bra på mitt jobb just nu, men jag har väldigt mycket att göra. Plus allt annat som skall göras hemma, vardagslogistiken. Det är så mycket jag vill hinna med och i vanlig ordning när jag känner så, så reagerar jag tvärtom mot hur jag 'borde'. Istället för att ta tag i saker i tur och ordning så blir jag helt passiv, tappar energi och så blir inget gjort alls. Borde veta det vid det här laget och inte ödsla tankar och energi på det.


Men en underbar skogsrunda med picknick tillsammans med AllraKärasteSyster och hennes sambo gjorde sitt till för att ladda batterierna! Det var supermysigt! Vi lagade mat tillsammans på kvällen och satt och pratade om allt möjligt till långt in på natten. Det var mysigt och välbehövligt.


Igår öste regnet ner. Det var grått och trist och det ville inte bli riktigt ljust på hela dagen. Tidigt i morse vaknade jag också av ett öronbedövande ösregn. Jag har takfönster i mitt sovrum och när regnet tar i så låter det som om taket ska ramla in!

Jag har haft internetstrul hela helgen också, och det är väl något av det mest irriterande! Detta inlägget skulle egentligen kommit ut i går förmiddags, men ingenting fungerade. Nu är det i alla fall måndag, det verkar gå lite bättre och en ny vecka är på intåg. Dags att väcka tjejerna och starta dagen! Nu laddar vi för en bra start och en härlig vecka!

14 kommentarer:

Choices by Annie sa...

Skogen är fantastisk.

Även här är energinivån lite lägre än vad jag hade velat. Men som en klok kvinna en gång sa till mig: Lyssna på kroppen den vet vad den behöver. Min behöver tydligen mer vila;) Så idag ska jag lägga mig tidigt, så det så;)

Fin dag på dig
Kram
Annie

Hannis sa...

Jag kan också bli passiv när det är mycket.
Tror på att lyssna på kroppen och själen så vila är bra i dom där lägena.

Hoppas att du får en bra arbetsdag och en mjuk, lugn kväll att njuta av/Kram Hannis

Kim sa...

Myspysdag! Vi har som sagt mycket skog att välja på, så du får haka på igen! :)

Flower of Fame sa...

Det är nog bara att lyssna på sin kropp. Är det vila som behövs så är det. Vilken härlig helg du haft. Hoppas din energi kom tillbaka även i vardagen. Ha en fin kväll Kram Pernilla

Flower of Fame sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Flower of Fame sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Flower of Fame sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Fru Martinsson sa...

Låter som en underbar dag! Jag älskar också skogen och önskar att jag bodde närmare en härligt fin skog att promenera i.
Lyssna till kroppen, kanske behöver du vila nu och energin hittar tillbaka...

Jämtlandshanna sa...

Jag känner igen det där att bli passiv när det blir för mycket. Lite som att man inte riktigt vet vart man ska börja.

Kramar!

anettan sa...

Nämen då har du ju nästan varit hos mig!!!! Visst är skogen en härlig plats. Jag och mannen var också i skogen i lördags. Kram Anette

Johanna | Tillvaron.se sa...

Jag älskar skogen. Är dock alldeles för dålig på att hänga i den. Måste bli bättre, jag laddar ju faktiskt batterierna oerhört bra bland blåbärsris och tallar!

Birgit sa...

Det är härligt med skogspromenader! (om jag slipper gå själv vill säga...)
Jag är precis som du, när det blir för mycket, lägger jag bara av. Lustigt hur man aldrig lär sig...
Men energin brukar komma tillbaka när man minst anar det.
Ha det gott!
KRAM

Sallys hus sa...

Härliga bilder!
Å jag känner igen mig där...
Jag blir lätt speedad för att sen känna att jag tagit på mig för mycket så energin byts mot småpanik.
Jag tror man behöver tagga ner och inse sina begränsningar även om det är svårt.
Kram Katarina

The Place To Be sa...

Ja men visst är det härligt i skogen! Man hämtar kraft när man är där, och det är nästan omöjligt att vara på dåligt humör där!

Det är verkligen energidränerande att känna att man inte hinner göra allt man vill och borde! Hoppas du kan få lite ordning på det!

Kram Malin