09 oktober 2014

Du behöver någonUnder min träningsresa så gick jag på flera yogaklasser. I slutet av klasserna har man avslappning och då läste instruktörerna vid ett par tillfällen texter av Sofia Sivertsdotter. Sofia har en site som heter Goodliness och hon arbetar med individutveckling. Jag blev helt tagen av dessa texter, de påverkade mig starkt. Om ni någon gång utövat yoga så vet ni att man kan bli väldigt påverkad av det. Jag blir ofta ganska känslomässig och har flera gånger lämnat yogapass med tårar i ögonen. Inte för att jag varit ledsen, utan mer för att jag på något sätt blivit "tagen" av situationen. För mig är yoga en stund som är bara för mig, det är extremt mycket här och nu och något som helt och hållet inriktar sig på mig, min kropp, min själ och mitt välmående. Det kan göra mig rörd.

Denna text läste underbara Erika Kits Gölevik efter ett yogapass nere på stranden i Portugal. Det var varmt, vågornas brus hördes, andningen var lugn och Erikas mycket behagliga röst läste:

"Du behöver någon som talar om hur vacker du är. Någon som ser varenda liten viktig skiftning i dina ögon. Någon som står trygg och talar om att allt blir bra när det känns precis tvärtom.

Du behöver någon som ser i dig vad du inte ens kan se själv. Någon som känner erfarenheten du fått genom att leva just ditt liv, utan att du behöver säga eller göra något. Någon som påminner dig om att göra rätt när det är frestande att göra fel. Någon som får dig att känna tillit till att livet bär dig.

Du behöver någon som ser varje millimeter av din perfekta kropp, ditt fina hår, dina händer och din söta näsa. Någon som säger om och om igen att du är älskad, sagolik, magnifik, enastående, unik. Någon som klappar dig på kinden och viskar ditt namn när du somnar. Någon som när du vaknar påminner dig om att i dag blir en bra dag, hur den än blir.

Du behöver någon som står stark när du faller, någon som håller om dig när du känner dig liten och någon som förstår vilken gåva det finns i dig. Du behöver höra orden för att våga tro på det du redan innerst inne vet men inte vågar lita på fullt ut. Du är en diamant. Precis som alla andra diamanter.

Du kan vara denna någon för någon. Och du kan vara det för dig själv. Berätta tillräckligt ofta så att du vågar tro på det självklara, att du är född för att göra stort, leva stort, leva njutbart, göra som hjärtat leder dig att göra. Inte ur oansvarighet, utan ansvar. Både för dig själv, dina nära och mänskligheten. Vi vill se dig lycklig, sprudlande, med glittrande ögon, med lätta steg och tydligt syfte. Då kan du uträtta mest. För du är här för att uträtta något, göra skillnad genom dina gåvor.

Börja nu. Sträck på ryggen. Gör det du skjutit upp. Ge dig självrespekt genom att göra rätt, ge dig mod och tillåtelse att lysa. Gå dit hjärtat leder dig och säg nej när du behöver det. Ta tag i det som grämer dig, begränsar dig, tynger dig, gör dig lite mindre. Kom ihåg att du är en människa som kan uträtta så mycket stort det korta liv du fick. Vänta inte. Du behöver någon nu. Denna någon är du."

12 kommentarer:

Hannis sa...

Jag har hållit på med yoga i flera år.
Och jag kan skriva under på att det många gånger har varit en livräddare när livet har varit tufft.
Tack vara den så har jag ändrat hela min syn på mig själv.

Jag förstår din upplevelse.
Det är härligt att läsa, jag blir glad över att det har givit dig så mycket.
Kramen Hannis

Villa Ell sa...

Jag har också gråtit efter yogaklasser precis som du säger något som berör en, tankar som kommer..
Fin text! Så sann!

Wow vilken vecka du har haft, den verkar ju ha varit helt fantastisk..

Kram på dig
Sandra

bara anna sa...

Oh en sån bra text!!!

Att yoga är en märklig och skön upplevelse. Minns att jag blev väldigt förvånad första gången tårarna började trilla efter ett pass...

Kram

Glamourwannabe - med huset fullt av grabbar sa...

Vackra och tänkvärda ord! Jag har inte riktigt fastnat för yoga, men kan tänka mig att det är nyttigt både för kropp och själ.

Kramar

Bakom dörr nr. 11 sa...

Jag har aldrig varit på yoga, men jag har hört många säga att det framkallar olika känslor.
Vilken fin text.
Och vilken underbar resa du har varit på, kommer du "leva på" hela hösten och vintern. Kul att träffa lite nya människor.
Kram Pia

anettan sa...

Vilken häftig känsla..... Kram Anette

Käthe Nilsson sa...

Jag skulle vilja åka på sådan resa någongång!

Erikas Taktila stunder sa...

vackra ord <3
Vilken resa du har gjort.
Kram Erika

Nellie - the Flying Hippo sa...

Underbar text! <3

Glamour-Psykologen sa...

Så fint! Och sant. Kram!!

Flower of Fame sa...

Vilken härlig text. Den borde alla få lästa för sig. Så fint att du delar med dig av den. Ha en fin dag Kram Pernilla

Helén i Vilrummet sa...

Vilken dikt! Den gick rakt in i hjärtat. Jag har aldrig yogat men har förstått att det är något alldeles speciellt.
Jag hoppas du får en fantastisk helg!
Kram Helén