06 september 2014

Vill du inte träffa någon?


Det är en fråga jag får relativt ofta. Jag inser att det är en ganska naturlig fråga och människor frågar i all välvilja. Och av nyfikenhet. Det gör mig ingenting, men det har fått mig att fundera. Fundera över det här med tvåsamhet, är motsatsen till det ensamhet? Det verkar vara den allmänna uppfattningen. Det tycker inte jag.

Det är nu tre år sedan jag och tjejernas pappa bestämde oss för att gå skilda vägar. Vi hade svårt att få vårt hus sålt och jag har nu bott här, i mitt eget hus, sedan ett och ett halvt år. Tydligen är det dags för mig att träffa någon ny, med tanke på hur mer frekvent jag får frågan nu för tiden.

Men, jag har inte velat träffa någon ny. Jag har värdesatt tiden för mig själv. Jag har insett, att jag har behövt denna tid, för att dels komma över förhållandet, men också för att landa och hitta den jag är, när jag är 'bara' jag. Jag ägnar mycket tid åt att bli den person jag verkligen vill vara, åt att skapa en tillvaro som är precis så som jag vill.

Jag är väldigt nöjd med mitt liv just nu. Jag är lycklig! Jag har världens finaste ungar som bor hos mig varannan vecka och en liten kanin som hänger här på heltid. Jag har ett mysigt hus som ligger precis där jag vill, fantastiska vänner och ett kul jobb. Jag trivs med livet!

Det är hit jag har velat nå. Jag vill trivas med livet så som mitt liv ser ut, med min familj som den är. Det vill säga, varannan vecka lever jag med tjejerna och varannan vecka bor jag här själv.

Den dagen jag träffar en man, ska han vara grädden på moset. Pricken över i. Ja, ni fattar. Han ska inte komma in i mitt liv för att göra det 'helt' eller komplett. Mitt liv är 'helt', komplett och himla bra just nu. Förstår ni hur jag menar?

Jag har hört mer än en gång någon säga att "nu har xx träffat en man, vad skönt att det har ordnat sig för henne". Men vaddå 'ordnat sig'?! Varför är det så konstigt eller ovanligt att man kan trivas och tycka att livet är toppen utan att man har en partner? Jag förstår inte det... Skulle då mitt liv vara oordnat och behöva någon som kom in och ordnade till det?

"Vill du inte träffa någon?" Jo, det hade varit trevligt. Någon gång. Och det kommer jag nog att göra. Men just nu har jag det fantastiskt bra. Kommer Han i  min väg och vill vara pricken över i, så varsågod! Kom gärna och förgyll mitt liv, men bara för att det hade varit trevligt, inte för att det 'behövs' eller för att det är så 'det ska vara'!


15 kommentarer:

Kim sa...

Vilket bra inlägg! Heja dig!!

Birgit sa...

Du tänker ju helt rätt! Det finns inga rätt och fel. Huvudsaken är ju att DU trivs med dig själv och ditt liv, eller hur? Det är så rätt tänkt, att bli "hel" i sig själv - så ska det ju vara. Kram

TITTILINA sa...

Åh jag gillar hur du tänker!
Det betyder ju att du är trygg i dig själv och det är ju fantastiskt! Heja, heja!

Kram

Hannis sa...

Jag applåderar och busvisslar!!!
Jag tänker att det är så jäkla bra!
När man törs leva sitt liv genom sig själv och inte med någon annan.
För att inte vara ensam...
Det är en sak att vara kär men en annan att leva i en påhittad norm. För att man bör/ska så det är lugnt i andras ögon.

Som sagt förut, jag gillar dig och den resa du låter oss vara med i.
Kram Hannis

Villa Ell sa...

Så bra skrivet :-) varenda ord håller jag med om ;-)

Det finns alltid folk som lägger sig i eller snackar bakom ryggen "varför träffar hon ingen"
En skilsmässan går ju inte över på en helg... Skapa något nytt går inte heller på en helg!

Sen är det väl värre att "känna sig ensam i tvåsamheten"
än att skapa något nytt som gör en glad och lycklig då känner man sig absolut inte ensam...

Klart du kommer träffa någon, oftast när man minst anar det ;-)
Hoppas då att det är han med pricken över i:et

Kram
Och trevlig kväll
Sandra

Milla sa...

Heja! Du resonerar då bra! Trots att jag nu lever med min man sen hundra år så kan jag förstå exakt vad du menar -strunt i normen om tvåsamhet, tror så mycket mer på att leva lyckligt på det sätt du lever. Kram Milla

jannice lindell sa...

Rätta ord och huvudsaken är att du och dina barn mår bra..

Finns alltid människor som ska "lägga" sig i..

KRAM

Flower of Fame sa...

Du tänker så rätt. Klart du har det fint som du har det. Man ska inte bry sig om vad alla andra tycker. Ha en fin kväll Kram Pernilla

Bara anna sa...

Håller med alla här ovan. Så himla skönt att du känner så!!!
Jag fick ofta frågan förr innan vi skaffade barn, om det inte var dags för smått snart. Hjälp vad jag fick förklara mig och försvara mig. Ville helt enkelt inte ha barn då, hade ingen längtan alls efter det livet. Oj, vad folk tyckte det var konstigt!

Ha en fin dag och njut av att du har det så bra!
Kram

Maria O sa...

Vilket bra inlägg! Själv lever jag i ett förhållande men tänker ändå som du kring att vara nöjd med livet och för min del handlar det om att hitta mig själv och trivas med mig själv i tvåsamheten. Man förändras ju efter hand som åren går och då kan man behöva jobba lite med både det som är "jag" och det som är "vi".
Kram Maria

Anonym sa...

LOVE IT! Du är bäst heja dig fina fina Jennica : ) kramar i massor Sofia

Nellie - the Flying Hippo sa...

Fantastiska Jennica! Vilket ärligt och modigt inlägg. <3 Det finns ju faktiskt många som lever i tvåsamhet och ändå känner sig ensamma. Kram!

pillan sa...

Härligt inlägg! Blir glad när jag läser om dej och hur du känner :) Kanske du finner någon men just nu känner du harmoni och det är väl trots allt viktigast!

Kram P

maria at inredningsvis sa...

Tycker det är ganska trist va singel haha blev mycket tittande på Sex & the City innan jag hade pojkvän.Jag bjuder in dig till tävling på bloggen....VINN tapeter värda 6000 kr till ett helt rum :)

Ha en skön vecka

LOVE Maria at inredningsvis - inredning it's, Swedish for decor :)
inredningsvis.se

Fru Sederblad sa...

Helt rätt, du har givetvis helt rätt.