24 september 2014

Drakamöllans GårdshotellI två dagar har jag varit med mina kollegor på Drakamöllan Gårdshotell på Österlen. Och åhhhh, vilket ställe! Jag blev helt kär! Det var så fantastiskt vackert, både gården och omgivningarna. Korsvirkeshus i vinkel, halmtak, välskött, böljande skogslandskap och vackra islandshästar som närmsta granne. Och maten....helt fantastisk!

Vi hade inspirerande möte, bra samtal och spännande teambuildingövningar. Och på kvällen lagade vi mat tillsammans! Vi var tre små grupper, vi är bara 7 personer, och en grupp gjorde förrätt, en varmrätt och en tog hand om efterrätten. Jag och en annan tjej gjorde varmrätten som var torsk på gulbetskräm med röd- och gulbetor, pepparrotsskum och pocherat ägg. Det var ljuvligt gott, alla rätterna, och vi var mycket stolta över oss själva! Vi hade en fantastiskt trevlig kväll och det var länge sedan jag skrattade så mycket!


Drakamöllan är en gammal gård med anor från 1600-talet. Jag ska inte trötta ut er med gammal historia, men historien om hur gården hamnade i Ingalill Thorsells händer för 18 år sedan tål att berättas. Hon arbetade i Göteborg, någon form av kontorsjobb, och ville göra något helt annat. Hon ville till Österlen och började leta efter gårdar. Drakamöllan föll hon för så fort hon hörde namnet och när hon väl kom dit så var det kärlek vid första ögonkastet! Och jag förstår henne, det är en så vacker plats! Hon började renovera och idag, 18 år senare, är Ingalill 66 år och vill fortsätta i alla fall 5 år till. En fantastisk kvinna! Nu är gårdshotellet välbesökt med gäster från flera länder, både privata och konferensgäster. Maten är helt fantastisk och en söndag varje månad är det Söndagsmiddag. De har även operaföreställningar, utomhus på sommaren och inne på vintern!


Alla rummen är inredda i egen stil och de passar perfekt in i miljön. Jag sov i detta vackra rummet, stort och ljust var det. Och utsikten från fönstret var över hästhagen där det gick islandshästar. Det var så tyst där och jag sov som en stock! Jag blev som sagt helt kär. Jag kände ett sådant lugn. Min pappa brukar säga att jag är en "lantis" och det är sant. Jag gillar stan och vad den kan erbjuda, jag gillar att shoppa och jag gillar restaurangbesök och sådär. Men den känslan jag får i hela kroppen när jag kommer till ett ställe som detta, mitt ute i 'ingenstans', det är en känsla av totalt lugn. Jag får samma känsla hemma hos mig. Jag bor ju utanför stan, på landet hade nog många sagt. Men detta var verkligen landet, verkligen mitt ute i 'ingenstans'. Kanske hade jag känt mig isolerad, men jag vet inte..... Ja ja, det är ju inte direkt aktuellt för mig att flytta ut i 'ingenstans' på Österlen!

Men vackert var det....så där så att man liksom suckar för sig själv.....och drömmer sig bort. Till ett korsvirkeshus med halmtak......

10 kommentarer:

Lina sa...

Det låter som att du har haft riktiga toppendagar! Jag var där för säkert tre år sedan och jag drömmer fortfarande om den vackra miljön och den underbara maten. <3 Ett helt fantastiskt ställe!

Flower of Fame sa...

Vilken miljö. Ser supermysigt ut. Visst är det en bra grej att laga mat tillsammans. Det har vi också gjort på jobb. Ha en fin dag Kram Pernilla

Hannis sa...

Vilka dagar!
Härligt!

Och miljön...det är då man vill flytta in direkt=))
Kram Hannis

Hemma på Ekbacken sa...

Så fint. Jag hade nog sovit som en stock jag med. Kram

Bara anna sa...

Oh så vackert! Det stället skulle jag mer än gärna besöka. Förstår känslan av att du känner lugnet där på landet. Vi bor ju också så nu, inte en granne så långt ögat når, bara vi, jag bara älskar det....
Kram!

Fru Martinsson sa...

Åh där är helt underbart! Jag och min man fick en vistelse där i bröllopspresent, magiskt! Det var ju oerhört länge sedan borde kanske fira en bröllopsdag där!

Kram

Kim sa...

Ser mysigt ut! Nu är både du och Lina lyriska... nu blir ju jag också nyfiken! :)

LÁrt de Vivre sa...

Förstår att du blev kär, vem hade inte blivit det...och det där med att vara lantis men gilla stan...japp, det låter som mig. Bor i stan och gillar dess utbud men så älskar jag att bo på landet och ha friheten runt omkring mig....

Kram Kajsa

HönaPöna sa...

wow, ser helt fantastiskt trevligt ut!

Malin - Stjärnflocka sa...

Åh så härligt det låter!
Österlen är bara helt fantastiskt :)
Kram Malin