03 september 2014

Bokklubbsträff

 
En trött Jennica tittar in och säger och godnatt. Jag har precis kommit hem från bokklubben och är mätt och sömnig! Det var en jättetrevlig kväll, precis som det brukar vara. Annika, som vi var hos, är fantastiskt duktig på att laga mat och bjöd på fantastiskt goda rätter och det slank ner lite mer än vanligt, så ojojoj vad mätt jag är!

Det blev inte så mycket bokprat idag, ingen var så värst förtjust i boken vi läst och det fanns inte så mycket att prata om egentligen. "Kockskola för ensamma hjärtan" av Marita Conlon-McKenna hade vi läst. Vi läser väldigt olika typer av böcker i vår bokklubb, allt från feelgood böcker till nobelpristagare, och vi tycker om lite av varje. Men denna boken tyckte ingen av oss var så värst bra. Den kunde varit det, men den saknade något. Det var en typisk feelgood bok med en ganska enkel story, vilket är helt ok. Men om man ska ha en så enkel story som inte är direkt överraskande, då måste man lägga mer krut på personbeskrivningar, miljöbeskrivningar och att få fram själva känslan i boken tycker jag. Det var detta som saknades. Händelser staplades på varandra och förde oss framåt genom boken, men jag fick aldrig den där känslan som behövs för att jag ska tycka om en bok.

Nästa gång ska vi vara hos mig och då ska vi läsa "Bokklubben vid livets slut" av Will Schwalbe. Ser fram emot att läsa den, har hört mycket gott om den!

Men nu är det dags för sängen, sov gott!


12 kommentarer:

Hannis sa...

Jag kan bara hålla med.
Blev hyfsat besviken på den då jag läst om att det var en bra feelgood-bok men den kändes bara platt.
Och förutsägbar...
Det räcker liksom inte bara med en bra kock och kärlek.

Tror jag måste peppa mina vänner till en bokklubb. Åker med i din känner jag=))

Kramen Hannis

Flower of Fame sa...

Så mysigt med en Bokklubb. Hoppas den nya boken är bättre. Ha en fin dag Kram Pernilla

Choices by Annie sa...

Men visst kan vissa böcker vara sådär, de är bra men ganska platta och det finns inte så mycket mer att säga om dem än att de var ok.

Härligt med en bokklubb. Det hade jag också velat ha. Kanske får starta en;)

Fin dag till dig och tack för fina ord om mina designade ljusstakar;)

Kram
Annie

bara anna sa...

Vad mycket roligheter du är iväg på nu. Sånt som fyller på energiförrådet, perfekt.
Kram

Helén i Vilrummet sa...

Bokklubbar och syjuntor... ofta är det väl så att man inte bara pratar böcker eller sitter och broderar. Bara det att få träffas, äta gott och babbla är gott nog.
Kram Helén

Helenas enkla vardag sa...

Vad trevligt med bokklubb! Iof så läser jag inte så mycket nuförtiden, men det kanske kommer om ett tag. Trevligt låter det iallafall.
kram Helena

anettan sa...

Det låte så roligt med Boklubb och bokcirklar. Ett kul sätt att träffas på. Kram Anette

Sallys hus sa...

Hej hej fina du!
Duktigt att ändå läsa ut den tycker jag. Vad mysigt att träffas så där o diskutera kring en bok...men åååå vilken resa du ska på! Till Portugal.. en sån resa skulle jag med vilja göra någon gång.
Å bloggevent..det r klart du ska komma nästa gång...det är jätte roligt jag lovar..å jag lovar att aldrig mer steppa...hahaa...
Kram Katarina

Home2tiny sa...

Tyvärr läser jag inte lika mycket som förr, saknar det. Mysigt med en bokklubb. Kramisar Tina

Anonym sa...

Gahhhh jag vill också vara med i en bokklubb gud så mysigt! Hoppas den nya boken är bättre fina Jennica. Grattis igen till vinsten har tänkt på dig hela veckan och glatt mig åt ditt äventyr som väntar! Snacka om att RÄTT KVINNA VANN hurra <3 kram Sofia

Fru Sederblad sa...

Bokklubb låter spännande, fast själv pluggar jag mest facklitteratur... och vem vill liksom göra sådant mer än typ jag? Kamerainställningar, olika redigeringstekniker, var hittar man bästa ljuset, porträttfotografi och så vidare...

Birgit sa...

Låter så mysigt med bokträffar. Kanske måste "ragga ihop" några villiga :-)
Sv: Jo, tack, det är väl okej idag, inte riktigt på topp än. Snorigt och hostigt än. Men jag ska nog ut på en prommis i solen iaf. Sen kanske jag kan göra ett ryck här hemma. Jag är liksom segstartad!
Jag vet inte vad min "klocka" kostar, fick den i present, men här kan du läsa lite mer:
http://www.polarloop.com/sv/
Ha en skön lördag!
Kram