15 augusti 2014

Årets katalogNästa vecka kommer den i brevlådorna - IKEA katalogen. Eftersom jag jobbar på IKEA har jag redan fått den i min hand. Kanske är jag partisk, men det känns alltid lite speciellt tycker jag! Jag gillar verkligen omslaget på katalogen i år.


Temat för året är "Där varje dag börjar och slutar". Det innebär att det kommer bli fokus på sovrum och badrum, de två rum som vi statistiskt sett lägger minst krut på när vi inreder vårt hem. De två rum som faktiskt är våra mest privata och personliga. De två rum där våra dagar börjar och slutar. Det är ju superviktigt att dessa två rum blir ombonade, praktiska och precis sådär som vi vill ha dem för att ge oss den bästa starten på dagen, och även avslut.

Det är rätt lustigt faktiskt. Att just dessa rum är de vi tar minst hand om, men i alla fall hos mig så stämmer det klockrent. Och kanske är det just för att det är dessa rum som vi inte visar upp, de rum som är mest personliga och just de rum som man inte umgås i som gör att vi inte lägger vårt krut där.... Vilket ju såklart är synd. Vi är de viktigaste människorna i vår liv, funkar inte vi själva så funkar inget runt om oss. Mår inte vi bra, mår inte våra barn bra.

Nu låter jag som en hjärntvättad IKEA medarbetare, jag inser det. Men jag fick mig en tankeställare när jag först hörde talas om detta tema.

Hur är det hos er? Är sovrummet och badrummet lika väl omhändertaget som till exempel vardagsrummet?

Här är en kort film som visar omslaget.
8 kommentarer:

TITTILINA sa...

Åh du har en redan fått den!
Min syster dyrkar den som en bibel. Hon är bara helt frälst i Ikea.

Kram

Flower of Fame sa...

Spännande med nya katalogen. Ser fram emot den. Ha en fin kväll Kram Pernilla

Choices by Annie sa...

Ååå du har så rätt, bryr mig faktiskt minst om sovrummet. Toaletten är som den är och det kanske inte läggs några större inredningsdrömmar på den utan här försöks den bara hållas ren. Ska bli spännande att öppna ikeakatalogen och inspireras. Kanske inser jag hur viktig sovrummet egentligen är. Kanske dags för en uppfräschning;)

Fin helg till dig
Kram
Annie

HönaPöna sa...

Ska bli spännande att se den... Gillar temat, och visst är det sant.Ha en härlig lördag!

Stina I Söder sa...

Ska bli så kul med nya katalogen! Har redan planerat in att köpa det svarta skåpet Arkelstorp till köket. Kram

a kitchen in the country sa...

Jag håller med dig Jennica, det är något visst när den nya katalogen dimper ner i brevlådan (så nej, du är inte partisk ;)). Alltid lika roligt att bläddra och kolla in alla nyheter.

I vårt fall stämmer det delvis. Vårt badrum är rent sorgligt. Ett gammalt (1960-tal) och opraktiskt badrum som jag inget hellre vill än byta ut. En dag så... Sovrummet däremot fixade jag till för något år sedan och är för tillfället mitt absoluta favoritrum i vårt hus.

Ser fram emot att kika i den nya katalogen i veckan. :)

Sköt om dig kära Jennica och ha en fin helg!

Kram Charlie

Villa Ell sa...

Ååå jag gillar att bläddra i Ikea katalogen!
Båda rummen är väl personliga! Jag fixade sovrummet i våras och älskar det just nu... Vårt badrum har våtrumstapet (inget jag valt om vi byggt huset men nu är huset så nytt så det känns lite onödigt att byta ut)

Kram Sandra

Milla sa...

Oj - nu känner jag mig träffad med frågan! För vi påbörjar ju precis i dagarna (och kommer ta veckor!) en total badrumsrenovering, Allt ska bort! Och sen är det sovrummets tur, lite senare. För det har inte uppgraderats på 20 år... men nu är det dags. Ska bli kul o se vilken inspo som katalogen kan ge! kram MIlla