12 juli 2014

Att öka mitt värde i mina egna ögon

Redo för nästa språng!


Att öka mitt värde i mina egna ögon

Ja, det är mitt nyårslöfte till mig själv för 2014. Ni som har hängt med mig här ett tag har ju läst om det och vet att jag sätter ett tema för mig själv varje år. Efter min och tjejernas pappas separation påbörjade jag en resa för att hitta vem Jennica egentligen är. Vem är jag när jag är själv, när jag inte påverkas av en annan person (vilket man ju självklart gör i en relation, inget negativt med det) och när jag bara är jag.

2012 handlade löftet/temat om att ta hand om mig själv, träna på att ta mig tid att göra sådant som bara är för mig.  2013 handlade det om att våga säga "jag kan..." och "jag är bra på...", se och hitta min egen kompetens. Dessa teman hänger fortfarande med, det är ett ständigt pågående arbete.

2014 handlar alltså om att jag vill börja se på mig själv som kvinna igen, som någon jag kan vara stolt över även till det yttre. Ni kan läsa mer här.
Hur går det då? Har man satt mål måste ju dessa följas upp!

Jo, det går rätt så bra faktiskt! Efter en något trevande start så kom jag igång bra tycker jag. La ner mer tid på mig själv, försökte förändra hur jag såg på mig själv. Däremot så fick jag inte till det med träningen och så hade jag gått upp en del i vikt. Kände mig allt annat än fin. Men, så fick jag ju chansen för ett par månader sedan, att vara med i det där viktminskningsprogrammet som jag skrev om för ett tag sedan och saker och ting började förändras. Nu kunde jag kombinera min vilja, mina tankar och mina försök till att höja mina tankar om mig själv med en känsla av att faktiskt verkligen göra en skillnad! Ja, jag har gått ner 5 kg i vikt vilket jag är stolt över, men ännu bättre - det har givit mig ett bättre självförtroende. Nu ska jag inte ta i, för det där med ordet självförtroende i samma mening som ordet kropp är fortfarande väldigt svårt för mig. Jag jobbar ständigt på att bli vän med min kropp. Men, jag känner att jag är ett steg på väg.

Så, jag måste säga att efter en något trevande start så har jag efter halva året påbörjat en resa som känns riktigt bra! Känsla av att aktivt göra det här för mig själv känns fantastiskt bra!

Sedan hade jag ju några extra löften som jag ville försöka ha i åtanke. Hur har det gått med dem då?
  • Sluta skjuta upp saker - min stora akilleshäl...tänker mycket på detta och har definitivt blivit bättre på det på jobbet. Privat jobbar jag fortfarande mycket med det. Så en bit på vägen, men en bra bit kvar.
  • Bjuda hem vänner oftare - gick ut starkt, men har blivit lite sämre på det igen. Behöver framför allt bli bättre på att bjuda hem mina vänner med familj, inte bara försöka få till träffar med mina tjejkompisar. Här handlar det mycket om att sänka kraven, inte göra det för svårt. Och stort.
  • Börja använda kjol och klänning igen - här har jag definitivt blivit bättre och det är kul!
  • Lägga mig i tid på kvällarna - här har jag lyckats allra sämst....kommer inte i säng på kvällarna helt enkelt...
  • Träna kontinuerligt - sedan ungefär två månader så har jag fått till min träning igen och nu tränar jag kontinuerligt och tycker det är jättekul! Detta är jag extra glad över eftersom det är ett stort steg för att lyckas med mitt tema.
  • Ha bättre ordning på viktiga papper - även här har jag blivit bättre, men kan såklart bli ännu lite bättre!
Så jodå....det går framåt! :)


17 kommentarer:

Nellie - the Flying Hippo sa...

Vad härligt att det går framåt! Jag tycker att du har växt mycket detta året, du är absolut på G. :D Kram

anettan sa...

Heja du. jag beundrar dig för att du kan. Ibland funderar jag också på vem jag är egentligen och vad vill jag. Inte helt lätt det där. Kram Anette

TITTILINA sa...

Heja dig! Vad bra gjort av dig. Och du, jag tycker att du är så himla fin som du är!

Kram Titti

Anonym sa...

Oj vilka bra och spännande saker du jobbar med....känner faktiskt igen flera av dom som sånt som jag själv behöver tänka på mer.....
Angående att känna sig nöjd med utsidan så skulle jag aldrig tänkt mig att det var något du behövde jobba med....men ofta har man kanske lättare att tänka snälla tankar om andra och tro att alla är såååå nöjda med allt.....men haka upp sig på olika saker vad gäller en själv.....jag som alltid varit smal har på senare år gått upp en del och det är jag inte nöjd med.....vet vad som behövs för att minska i vikt och rör mig mer för att må bra.....varför är det så svårt att fortsätta med det.....ja jag gör ett nytt försök....vägrar tänka att det är så här min vikt ska vara nu....NYA TAG!
Lycka till med allt du jobbar med!!
Kram/Nettan

Stina I Söder sa...

Vad duktig du är! Bra att sätta upp mål. Kram Stina

Birgit sa...

Va kul att det går bra för dig!! Härligt! Och det är så inspirerande att läsa, jag blir ju peppad. Måste gå igenom mina löften och se var jag är... har nog lite mer kvar än dig, men skitsamma, det är ju bara juli än :-)
Sv: Det gick riktigt bra på loppisen! Hoppas på lika bra nästa vecka! Och ja, Alva har blivit så "stor" - hon fyller ju 12 i höst!!
Stor kram

Choices by Annie sa...

Hejja dig. Härligt att det går framåt, beundrar dig för din beslutsamhet.
Kram
Annie

Fru Martinsson sa...

Härligt!! Att trivas med sig själv är A och o. Bara att du kommit på att du behöver göra något åt hur du ser på dig själv är ju ett fantastiskt steg!!

Ett tips på att få saker och ting gjorda... Är själv där ganska ofta men så fick jag höra det här att om det inte tar mer än 5 minuter så gör det med en gång! Det lever jag efter och även om inte allt går på 5 minuter så är det ganska mycket som faller inom ramen!

Tycker du har en superfin blogg och du är jättevacker!

KRam

Hannis sa...

Jag tycker att det är en kanonlista du jobbar med!
Det är så oerhört befriande när man börjar känna kärleken till sig själv igen. Det där "fasiken, du är ju bra" och man ler mot sig själv och helheten.
Du gör det jäkligt bra tycker jag!
Kram Hannis

Glamourwannabe - med huset fullt av grabbar. sa...

Heja dig!! Tycker du är superduktig som verkligen försöker och jobbar på saker du tycker är viktiga för dig.

Du är dock verkligen jätte fin! :) Kram Hanna

Villa Ell sa...

Underbart att läsa!!!
Så kul att det går framåt för dig,man blir ju extra taggad då! Jag vet själv hur det kan vara att ta tag i något och jag inte ser föränding på två dar så villjag typ ge upp!!

Jag tycker du är grym som kommit så långt... heja dig!

ha en fin söndag
Kram Sandra

Bloggande 4barnsmamma sa...

Låter som bra saker att ta tag i!
Kämpa på:)

Helenas enkla vardag sa...

Vilken livsresa du håller på med. Kan säga att det skulle jag behöva också, men det är svårt, riktigt svårt. Så jag tycker du är jätteduktig.
Kram kram Helena

Fredrika - baraetthem sa...

Åh heja du!! Finns ingen bättre investering än den man gör i sig själv. Den är svårast men så viktig och man kan förändra så mycket för sig själv till det bättre.

Kämpa på du är så duktig!!
Kram fredrika

Anonym sa...

Vad du är duktig : ) Heja dig! Du är så fin, härlig och snygg. Jag tycker att du är lik Kate Moss : ) vågade inget säga på vår fikadate ; ) men tänkte på det flera gånger. En superpingla inifrån och ut : ) kram Sofia

Helén i Vilrummet sa...

Härligt! Vilken inspiration du ger.
Lycka till resten av året också. Du kommer lyckas, det är jag säker på.
Kram Helén

The Place To Be sa...

Hej Jennica!
Vilken fin blogg du har!
Den här listan är precis som min!!! :-).
Vad kul att höra att du också har årsteman. Jag brukar göra liknande, så att utvecklar sig och inte bara låter livet "gå". Verkligen kul att läsa om!

Kram Malin