07 maj 2014

På rad...


Hemma hos mig står böckerna i rader.....och just "i rad..." är temat i Tatjanis bloggutmaning denna veckan! 

Jag älskar böcker! Allt med dem.....innehållet självklart, men även utseendet, omslaget, papperskvaliteten, formatet (gillar udda format).....tja, jag gillar allt med böcker helt enkelt! Och jag gillar att ha böcker. Jag vet att många tycker att bokhyllor med böcker ger ett rörigt inslag i inredningen, och visst....så kan det visst vara. Men, jag skulle aldrig kunna leva i ett hem utan böcker! Jag är uppvuxen med det.


Tidigare bodde vi i ett stort hus där jag hade plats för alla mina böcker, men nu när jag flyttat till ett mindre hus får jag tyvärr inte plats med alla. Jag har flera påsar på vinden som jag helt omöjligt kan göra mig av med, och då har jag ändå rensat...

För mig ger böckerna mitt hem personlighet. De är en del av mig. Det är en salig blandning av böcker jag köpt när jag var i tjugo års åldern, böcker jag köpt nu och böcker jag ärvt av min farmor. Och jag älskar blandningen!

Och - en annan sak. Givetvis står de i bokstavsordning efter författaren. Som på biblioteket. För mig finns inget annat sätt. Jag vet att många sorterar efter färg, storlek eller något annat, men jag har dem i bokstavsordning. Så det så! :)


Här kan man se fler fina bidrag till veckans utmaning!

6 kommentarer:

Therese sa...

Enig med deg, bøker skaper ett hjem. Jeg får ikke til å lese bøker nå, men før leste jeg mange og spesielt fint var det å lese de samme bøkene som min kjære mormor. Det var fint å dele historiene med henne.

Her jeg bor har det regnet noen dager nå og det gjør godt for de med allergi, håper du har bedre dager.

Min plats i solen sa...

Som jag känner igen mig i dina ord Jennica. Här har du ytterligare en bokfantast. Jag älskar mina böcker och bokhyllor. Skulle inte kunna vara utan dem. Och precis som hos dig så står de i bokstavsordning efter författarens efternamn. Mitt eget lilla bibliotek. ;)Men det allra roligaste är att se att döttrarna har ärvt kärleken till böcker och läsande och hur mycket det ger dem.

Ta hand om dig vännen!♥

Kram Lotta

Flower of Fame sa...

Vad du måste vara duktig på att läsa. Fin tolkning av på rad. Ha en fin kväll Kram Pernilla

Hannis sa...

Böcker är verkligen ett måste!
Och dom måste få finnas framme så man liksom kan gå förbi och titta på dom, bläddra i någon i förbifarten.

Bra tolkning/Kram Hannis

Helén i Vilrummet sa...

Läser själv inte så mycket och har inte så många böcker, man jag håller verkligen med dig att böcker är med och skapar ett hem. De liksom skvallrar lite om vem som bor där.
Kram Helén

Birgit sa...

Jag gillar också bokhyllor och skulle gärna ha det, men min man är lite av en annan åsikt... och sen så vet jag inte vart jag skulle få in en bokhylla. Så för tillfället har jag inte många böcker framme, jag har slängt (det tog verkligen emot!) och sålt flera, men många ligger i lådor, bara för att jag kan inte slänga dem. Jag hoppas mina tjejer vill läsa dem sedan :-) Men jag håller med böcker är härliga på många sätt!
Stor kram