05 mars 2014

Vårlängtan

Bild från IKEA Livet Hemma

Vi har äntligen kommit in i mars månad och längtan efter våren är stor! Jag älskar att ljuset har kommit tillbaka och att det är inte beckmörkt på morgonen längre! Det är visserligen rätt kallt och blåsigt fortfarande, det är ju trots allt bara tidig mars än....men känslan av att vi går på rätt håll nu och att allt det underbara ligger framför oss....den känslan är helt oslagbar!

I trädgårdarna visar sig vackra vårtecken i form av krokusar, snödroppar, vintergäck och andra söta små blommor. Tyvärr så lyser de med sin frånvaro i min trädgård. De förra ägarna var inte speciellt trädgårdsintresserade för att uttrycka sig milt och blommor är inget starkt inslag i min trädgård precis! Det ska dock bli ändring på det i sommar är planen! Däremot så börjar det snart bli dags att sätta ut en massa krukor med penséer och andra blommor och det ser jag mycket fram emot!

Ytterligare ett vårtecken som visade sig idag är kli i ögonen, det vill säga pollenallergi. Jag tror det i alla fall....det kliar och jag ser mer suddigt än vanligt, vilket brukar vara ett tydligt tecken. Inte det roligaste vårtecknet, men dock ett vårtecken och jag är inte så nödbedd!

Älskar denna bilden från IKEA som andas vår och nystart! Underbara gröna nyanser och spirande knoppar! Så vackert!

Önskar er en fin tisdag! Själv har jag svårt att tänka på annat än min stundande Barcelonahelg! :)

17 kommentarer:

Hannis sa...

Allergi är verkligen ett säkert vårtecken=))
Inget jag ska applådera men då är det åtminstone vår!

Njut nu av din resa!!
Kram Hannis

Anonym sa...

åhhhh stackare ang allergi : ( kram Sofia♥ Barcelona vad underbart det är du värd!

Anonym sa...

Ja jisses vad man längtar nu! Lyckades faktiskt klämma in ett par timmar i trädgården idag, fördelen med att jobba hemifrån ;)
Kram Sara

bara anna sa...

Ljuset gör verkligen underverk för kropp och själ!
Jag ska tipsa dig om kaninuppfödare, återkommer.
Kram

svart vitt och rött sa...

Allergi är aldrig roligt! Vad härligt med Barcelona!! Där kommer ni verkligen att få känna på vårsolen kan jag ana :-) Ha det så kul!

Flower of Fame sa...

Härlig vårbild. Synd med allergin. Hoppas du blir bättre. Och kan njuta av våren istället. Ha en fin kväll Kram Pernilla

Min plats i solen sa...

Trist med bråkig pollenallergi. Hoppas det lugnar sig. Övriga vårtecken är däremot mer än välkomna. Det har varit rätt dimmigt och grått den senaste veckan men det känns dumt att klaga. För våren är här och bara det får det att spritta till i kropp och själ. :)

Mysigt att ha en Barcelonaresa att längta till.

Ta hand om dig kära Jennica!♥

Kram Lotta

Husbilen Tuzzen sa...

Ja nu får våren komma på allvar, även om det innebär lite allergi. Jag har inte heller så mycket vårlökar i trädgården. Vi bor med skog på ena sidan och den skuggar den låga vårsolen lite så vi har inte något varmt ställe där vårlökarna skulle kunna titta upp. Lägg rejäl lerjord därtill så är det inte så mycket som vill växa över huvud taget. Men man får njuta av vårblommorna i andras trädgårdar.
Kram Helén

Home2tiny sa...

Usch trist med allergi men visst ett tecken på att våren är på väg o det gillas såklart. Måste också ta tag i trädgården, hoppas på bra väder till helgen. Ha en skön kväll. Kramisar Tina

Unknown sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Jossan sa...

Hej!
Jag har röstat på dig på besökstoppen:) Fin blogg du har!
Jag och Lilla Elsa vann förra veckan:)
Ha en trevlig kväll och lycka till i tävlingen.

Kram Jossan

Fröken Grön sa...

Nog längtar man efter vår så att man håller på att bli kollrig! Och jag håller med om att IKEA-bloggen allt som oftast bjuder på riktigt härliga bilder.
Nu håller vi tummarna för att SMHI har rätt om helgvädret. Må så gott!
/Anna-Karin

bara anna sa...

Hanekulles kaningård, där finns fina kaniner, ligger nog inte så långt från er tror jag. Såg även en söt fluffig kanin på Blocket, tror den fanns i Helsingborg, det var inte en unge men han verkade jättemysig och ibland är det ju bättre med en vuxen som är van vid barn.
Jag har röstat på dig på Besökstoppen.
Kram

Suz sa...

Våren är underbar, den första värmande vårsolen oslagbar! Men usch för pollenallergi, det kan inte vara roligt:(

Önskar dig en underbar helg i Barcelona, härligt med avbrott i vardagen och få lite extra energi.

Kram
Suz

Birgit sa...

Ja, det är lika bra att längta efter våren här med, eftersom vårvintern inte verkar bli av i år :-( Här uppe är det minst en månad för tidigt med tanke på vädret! Hoppas du har det bra i Barcelona :-) Här har vi sett melodifestivalen och imorgon är det jobb igen när våra utbytesgäster från Hamburg kommer. Ska bli en kul vecka, men lite intensiv också! Ha det gott! Kram

choicesbyannie sa...

Visst är det härligt med våren. Här njuter vi av alla vårblommor i trädgården, ser krokusarna sticka upp och följer med spänning tulpanernas vandring upp ur jorden. I dag tänkte jag även plantera ut vinterns hyacinter och andra lökväxter som jag samlat på mig under vintern. För glöm inte att de går att sticka ner i jorden utomhus och har man tur blommar de redan på våren annars kommer det nästa år.

Hoppas du har en fantastisk helg i Barcelona.
Kram
Annie

Le petit jardin sa...

Vårtecknen är ljuvliga utomhus just nu..kanske inte allergitecknet dock!! men nu börjar det verkligen ta fart därute och man kan börja så smått i trädgården.

Barcelona, låter ju fantastiskt skönt och underbart!!

Kram Kajsa