27 mars 2014

Vardagen

Mina instagrambilder från vardagsutmaningen

Torsdag kväll. Det är rätt sent. Tjejerna sover, men jag sitter kvar i soffan. Det är intensiva dagar, mycket jobb och mycket som ska hinnas med på kvällarna. Det går i ett och det finns att göra hela tiden. Sak efter sak betas av från mina listor.

Men - och ett viktigt men.....av någon anledning känner jag mig inte stressad. En sak i taget.
Det finns tid för både läxläsning och legobygge. Vardagen. För mig, varannan veckas vardag. Ojämna veckor är det fokus på tjejerna med mys, legobygge, läxläsning, tjejsnack, pyssel, fotboll, lekplatsen och matlagning. Jämna veckor är det  mer fokus på mig, jobbet, vännerna, egentid och träning (eller för att vara helt sanningsenlig....det borde vara fokus på träning...).

På instagram cirkulerar det just nu en utmaning att visa sin vardag i bilder under 5 dagar. Jag har precis lagt ut min sista bild idag, men har blivit utmanad igen så jag kör 5 dagar till. Denna utmaning har fått mig att tänka lite extra på min vardag. Och jag gillar idén med att människor visar bilder på jobbet, disken, tvätten och så vidare. Det är ju det som är livet, i alla fall större delen av livet. Och jag gillar min vardag, med disk, tvätt, bilköer, hämtning och lämning, fiskpinnar och allt det där som de allra flesta nog känner igen. Jag gillar vardagen helt enkelt. Men så är jag också väldigt mycket "här och nu" i min relation till livet!

9 kommentarer:

Kim sa...

Det är en rätt rolig utmaning tycker jag! Roligt med tv-häng, falukorvsmiddagar och kaffeautomater som kontrast till de "vanliga" bilderna på skidsemestrar och NYs skyline

Hannis sa...

Jag tycker om vardag.
Just det där att hitta guldkornen.
Som att inte känna sig stressad fast det är mycket.
Då är det bra flöde i vardagen.

Så är en vardag sällan sådär perfekt heller, det gillar jag ju också=))

Kram och skön helg//Hannis

Suz sa...

Härligt positiv inställning! Jag blir glad när jag läser ditt inlägg:)
Vardagen rullar på för oss alla och den kan ibland te sig helt omöjlig och ibland vara det bästa man har ... vad skönt att inte känna sig stressad. Jag gör det ibland, men försöker andas lugnt och tänka "vad är det värsta som kan hända om jag inte hinner med det ena eller det andra" - vi är inte mer än människor.

Ha en fin helg!
Kram
Suz

Birgit sa...

Vilket bra och klokt inlägg :-) Och har så rätt, man ska leva här och nu och lära sig njuta av vardagen! Jag tycker också vardagsutmaningen är lite kul! Instagram tycker jag är jätteroligt! För tillfället slår jag hjäl tid på tåget... Ser framemot Hamburg - ska bli kul! Det är ett ovanligt härligt gäng i år :-) Njut av helgen! Kramar

Fröken Grön sa...

Härlig inställning du har till vardagen med alla dess bestyr. Den är ju onekligen en stor del av det som är livet. Hoppas din helg blir lika bra!
/Anna-Karin

Anonym sa...

Rätt inställning! Det gäller att hitta det som gör en glad i det lilla.
Kram Sara

Flower of Fame sa...

Visst är det här och nu man ska leva. Härligt du kan tänka så. Ha en fin dag Kram Pernilla

dianasdrömmar sa...

Härliga vardagsbilder :) kram Diana

Anonym sa...

Håller med jag föredrar att läsa bloggar om det verkliga livet : ) jag älskar din blogg finis! Fin jacka lillskruttan har med fjärilar, den såg jag på H&M igår! Bella skulle tyvärr aldrig sätta på sig den : ( Hon föredrar Turtles ; ) Hoppas det går över ; ) kram Sofia