23 februari 2014

Tid för tankar


Idag har det varit ett härligt väder här nere i Skåne. Jag har varit ute på en lång, lång promenad och det var så skönt att komma ut och få lite sol på nosen. Det blev ingen träningsrunda i snabbt tempo, utan en skön runda i maklig takt. En runda för att få luft, låta tankarna röra sig fritt och fylla på med energi och vackra intryck.

Som så många gånger förr när jag är ute och promenerar här ute där jag bor, så känner jag en sådan lyckokänsla över att det just är här jag bor. På landet med underbar natur in på husknuten, men ändå i ett villaområde med folk runtomkring mig. Det är inte så märkvärdigt egentligen, inga spektakulära omgivningar, mitt hus är inte på något sätt fancy.....men för mig är detta min trygghet, min oas där jag kan "bara vara", samla kraft och energi och må bra. Det gör mig glad.

Annars är det en sorgsen dag idag. Har fått ett besked som gjorde mig ledsen, men samtidigt på nåt konstigt sätt....när jag hunnit tänka....så kanske det ändå var till det bästa. Oavsett, så är det en dag då jag rör mig lite långsammare än vanligt. Reflekterar, funderar och känner mig på ett sätt inlindad i bomull. Funderar över livet och över det viktiga i att ta vara på det. Om en timme kommer mina tjejer hit igen och det ska bli så skönt att få krama dem och få huset fyllt av prat, skratt och stoj igen!


7 kommentarer:

ThereseC sa...

Så nydelige bilde av skogen din og så fint at du finner ro og trygghet der du bor.

Kos deg med jentene dine og gi de en ekstra klem.

Sofia sa...

åhhh vad fint fina du! Nu blev jag sugen på en skogsutflykt! kram Sofia hoppas att du och tjejerna är helt återställda nu!?/Sofia

Flower of Fame sa...

Visst har det varit härligt väder idag. Man vill bara vara ute. Ha en fin kväll Kram Pernilla

Queen of Kammebornia sa...

Åh, så ljuvligt! Jag längtar till Skåne! Stor kram!

Hannis sa...

Det är just det där, att det inte behöver vara fancy. Utan det ska kännas trygghet, för då är det hemma och då är det rätt.

Det är skönt att tillåta sig att vara i känslor. Även om det är sorgsna känslor. Precis som du skrev hos mig. Jag tror det är viktigt att tillåta sig att vara i sig själv. Och inte springa ifrån det som är svårt.

Hoppas att ni hade en mysig kväll igår /Kram Hannis

dianasdrömmar sa...

Skickar över en stor kram till dig<3 /Diana ps underbara bilder ds

TITTILINA sa...

Hoppas att du känner dig okej, trots det tråkiga beskedet. Och skogen och promenader, ja det är verkligen helande för själen.

Mina kuddar har jag köpt på lite olika ställen. 1. IKEA, 2.Vellingeblomman, 3-4. Ellos, 5. Gammalt reafynd, tror det var från Nordljus.

Stor kram!