21 januari 2014

Idag satt det långt inne


Idag har jag fört en inre monolog med mig själv hela dagen. En inre kamp. Det är nämligen så att en av mina bästa vänner, Nellie, har startat en löpargrupp i Malmö som tränar varje tisdag. Jag har sagt att jag ska vara med varannan vecka, det vill säga de veckor jag inte har tjejerna. Samtidigt här hemma i byn är det corepass på Friskis och Svettis, lite oturlig krock men inte mycket att göra åt.

Den inre kampen idag har handlat om ifall jag verkligen skulle köra in till Malmö i iskylan och ge mig ut och springa med Nellie och de andra tjejerna. Eller skulle jag gå på core här hemmavid. Alternativet att helt hoppa över träningen fanns faktiskt inte!

Ni anar inte vad jag vägde för och emot. Åhhh, vad jag verkligen inte kände för att ge mig ut i kylan, på med löparkläder och springa runt i mörkret. Till slut kände jag bara att "neej...jag vill träna nåt jag tycker är kul". Så, jag tog på mig mina splitternya knallrosa träningsskor och begav mig till idrottshallen och körde ett supertufft corepass istället. Och hade kul! :)

Det roliga, eller kanske ironiska, är att vid denna tiden förra året var det jag som var ute och sprang i snön på kvällarna, med pannlampa och reflexväst och tyckte det gick hur bra som helst. Nellie tyckte då att jag var knasig som gav mig ut i kylan, nej hon förstod inte hur jag kunde förmå mig till detta. Hon ville inte träna sånt hon inte tyckte var kul. Nu är det tvärtom! Nu är det jag som inte förstår hur hon förmår ge sig ut i iskylan och springa med reflexväst! Som det kan bli.....


Jag har dock inte gett upp löpningen. Jag inväntar bara lite varmare väder, jag tänker göra min come back i vår. Tills dess ska jag gå powerwalks och gå på pass för att bygga upp min styrka.

Nu är jag helt slut och ska krypa i säng med min bok. Kanske hinner jag läsa en sida också, innan jag somnar!

12 kommentarer:

Hemma på Ekbacken sa...

Duktiga du som tränar så. Tänk om min inspiration fanns så jag kom igång.
Och tack för grattisarna. :-)
Kram Linda

Hannis sa...

Jag är imponerad av att du kom iväg överhuvudtaget!
Hade det varit jag som haft den kampen så hade hemmakvällen förmodligen vunnit.
I alla fall just nu!

Heja dig!
Kramen Hannis

dianasdrömmar sa...

Duktig du är, igår köpte jag träningskort :) kram Diana

Nellie - the Flying Hippo sa...

Ha ha, jag undrade just vad du tog vägen. Nu förstår jag. :) Core är ju också bra! Det bästa är att du vägde mellan två alt träning och inte soffan eller träning. Kram

Kim sa...

Bra gjort! Heja dig!

Sofia sa...

bra gjort fina Jennica : ) kram Sofia

Tatjanis sa...

Heja dig! jag har tappat lite träningsmotivation på grund av en förkylning, känner redan ni att det blir lite motigt när det är dax att komma igång igen. Men skam den som ger sig.

Snart är våren här och då gör jag som du o tar löparpass titt som tätt. Tack för peppen i det här inlägget.

KRAM - Tatjnis

Anna Svensson sa...

Det där tycker jag var ett bra val. Kul ska det vara.
Jag har hittat min träning för i år - yogan, helt min grej. Just nu i alla fall...

Kram
//bara anna

franmyllan sa...

Imponerande! Jag har aldrig lyckats komma så pass långt i min löpning att jag tyckt det var roligt. Man kanske skulle testa igen?
Kram!

Flower of Fame sa...

Förstå rattfull valde corepasset. Jag har också valt att vänta med löpningen tills det blir lite varmare. Ha en fin kväll Kram Pernilla

Home2tiny sa...

Jag hade också utan tvekan valt core, så kul träning, däremot löpning är inte min grej. Duktig du är. Kramisar Tina

Birgit sa...

Du tog dig iaf iväg!! Bra jobbat!! Jag ska försöka få in ett pass idag, innan kvällen tjejmiddag, men jag får se om jag hinner.
Vänta du bara, snart (eller kanske tar det lite längre tid) så studsar vi också!!
Ha en riktigt skön kväll!!
Kramar