11 januari 2014

Idag åker julen ut


En regnig lördag och julen är på väg ut. Det regnar och regnar ute, det är grått och riktig tråkigt väder. Egentligen känns det extra tråkigt att kasta ut granen just idag, eftersom ljusen från den hade behövts för att lysa upp i detta gråa väder, men nu får faktiskt julen vara över. I morgon kommer Lions och hämtar upp granar här i området och då är det ju lika bra att passa på att få den bortfraktad, så slipper jag själv krångla bort med den på tippen. Så - idag åkte den ut. Skönt faktiskt.

Idag är det en sådan där dag då jag inte riktigt vaknar. Sov länge, vaknade med världens huvudvärk på grund av att jag drack ett glas rödvin igår. Nu får det vara slut med rödvin, det funkar helt enkelt inte. Jag får en sådan hemsk migränliknande huvudvärk och mår pyton av det. Synd, det är ju gott! Men nu håller jag mig till vitt, rosé och bubbel istället och det är inte fy skam det heller!

Nu är det dock dags att krypa ur myskläderna och hoppa in i duschen och försöka skaka lite liv i denna trötta kroppen. Ikväll ska jag hem till en god vän på middag och det blir första gången jag ser hennes hus, sedan hon flyttade. Ska bli kul och väldigt mysigt!

Hoppas att ni också får en mysig lördagskväll!

12 kommentarer:

Fröken Grön sa...

Här hemma åkte också julen ut idag. Jisses, så mycket barr det blev i hela huset! Skönt att få städa upp ordentligt. Nu ser jag fram emot att köpa lite nya fina krukväxter och vårblommor och fylla huset med.

Ha en fortsatt fin helg!
/Anna-Karin

Suz sa...

Granen åkte ut i måndags här, vemodigt men skönt!

Ja, det är verkligen trist väder men det får tändas massor av levande ljus istället.

Knepigt med rödvin, för min del gäller det att välja rätt sort då vissa ger även mig grym huvudvärk. Tycker det funkar om jag undviker de tyngsta, d v s de som Systemet benämner som Kryddigt & mustigt och Stramt & nyanserat. Men ett prisvärt lite tyngre klarar jag - Castelforte ett Ripasso från Valpolicella. Amarone klarar jag oftast också, men det brukar vi inte unna oss så ofta;) Italiernarna brukar annars vara rätt säkra kort.
Två prisvärda röda mjuka & bäriga är Mezzacorona Marzemino och Mezzacorona Lagrein och så avslutningsvis två av mina absoluta favoriter, rosévinerna Puycheric och Domaine de Collavery.
Lite vintips från mig, såhär på lördagskvällen.

Ha en skön söndag!
Kram
Suz

Hannis sa...

Precis när jag sopat bort allt och började få vårkänslor så kom snön...
Men det blev ljust så jag är glad.

Hoppas att du hade en riktigt mysig kväll igår.
Kram Hannis

Flower of Fame sa...

Visst känns det när all jul är ute. Fast också skönt för då vet man att våren kommer. Även om det dröjer ett tag. Ha en fin dag Kram Pernilla

Helén i Vilrummet sa...

Det är rätt skönt att kasta ut julen tycker jag. Man tar liksom ett kliv närmare våren.
Jag hoppas att huvudvärken försvann.
Kram Helén

Sofia sa...

Ja julen åkte ut här redan förra söndagen! Hoppas huvudvärken släppte, och att du hade en mysig lördagskväll hos din väninna : ) kram från din bloggvän i Hjo /Sofia

Choices by Annie sa...

Här hemma är julen helt borta, men jag saknar också ljuset så en tripp till loppis för att hitta lite lampor att ställa i fönstret är inplanerat;)

Hoppas huvudvärkten släppte och att du hade en mysig stund hos din väninna.
Önskar dig en fin söndag
Kram
Annie

Melody and M.E sa...

I dag har vi haft en sol! Nästan glömt hur underbart det är och vilken energi den ger!
Jag samlade ihop alla hyacintlökar från julen och gick ut och grävde ner dem i rabatten! Med lite tur blommar de nästa vår!
Så trist att du får migrän av rödvin, det är ju så gott med ett glas rött till maten! Nu får du önska dig fin champagne för det går att dricka till allt! I lagom mängd förstås!
kram M.E

Anna Svensson sa...

Här är det fem minusgrader och snorhalt ute nu. Ingen snö.

Skönt att ha fått undan julen, nu går vi på rätt håll.

Hoppas din söndag varit skön.

Kram
//bara anna

Home2tiny sa...

Tomt men skönt att julen nu äntligen är helt nerplockad. Här är det bara grått o regn, riktigt trist väder. Hoppas du fick en mysig kväll hos bästa vännen. Kramisar Tina

Therese sa...

Håper du hadde en fin kveld sammen med vennen din og at formen din er bedre i dag

Jeg vet ikke hva det heter på svensk men i Norge sies det at vin med lite garvesyre ikke gir hodepine. Men hvitt og rose er godt det også.

Håper du har en fin uke i vente :)

dianasdrömmar sa...

Här har vi massor av snö så det är vitt och fint :) kram Diana