15 oktober 2013

Vardagsrumsidéer

Collage av Jennica med bilder från IKEA
 
Tänk vad det finns mycket man vill ha! Jag var inne en sväng på IKEA på lunchen och fick ungefär tusen idéer på saker som jag vill ha. Det är absolut livsfarligt att gå in där och eftersom det inte kostar så mycket så känns det liksom möjligt att förverkliga de där drömmarna. Fast inte denna månaden.....denna månaden har jag shoppat färdigt, om man säger så. Och förmodligen kommande månader också med tanke på att julen närmar sig med allt vad det innebär!
 
Men önska sig kan man alltid! Och drömma. Och just nu drömmer jag om ovan boxar, klocka och lykta för att skapa ett fint stilleben i vardagsrummet. Tillsammans med en grön växt. Kan riktigt se det framför mig.

Bild: IKEA

Bild: IKEA
 
Bild: IKEA
 
Och de här lamporna från IKEA vill jag också ha, de är så himla fina! RANARP heter de och är i vitt stål med mässingsfärgade detaljer och en vit och svart sladd som ser ut som en gammal strykjärnssladd i tyg. Vill ha alla tre modellerna! Det finns en taklampa också, men eftersom jag har den knäppa uppfinningen takvärme så kan jag inte fästa något i taket!
 
Men läslampan vid mina fåtöljer, arbetslampan vill jag ha som en bordslampa på min bokhylla och klämspoten skall sitta under trappan som belysning till fåtöljen som står där.
 
Och som kronan på verket så hade denna klockan passat perfekt vid matbordet!
 


Bild: IKEA
Lite tavlor, filtar, kuddar och mattor så börjar vardagsrummet bli klart. Planen är redan klar i alla fall! Fast jag kanske ska börja handla saker på andra ställen än IKEA.... :)
 4 kommentarer:

Kim sa...

Men vänta nu lite. Har du takvärme här med?! Du är verkligen den enda som har det...

Och för övrigt så kommer väl våra hem snart att se likadana ut verkar det som. ;)

Hannis sa...

Den där lampan är jag sugen på!!
Har stirrat mig blind på den men jag ska verkligen inte köpa den nu...
Har den på min önskelista inför julen=))

Mycket fint du plockat ihop!
Kram Hannis

dianasdrömmar sa...

Måste nog ta en tur till Ikea snart :) kram Diana

Hemma på Ekbacken sa...

Takvärme? Jag förmodar att du har en övervåning som tar emot den värmen?
Iallafall så låter det lyxigt.
Tänk vad man inspireras av Ikea, tyvärr är jag den sorten att jag har svårt att handla där om jag inte skrivit upp vad jag ska ha. Det blir liksom lite för mycket intryck när jag är där.
Kram Linda