19 oktober 2013

En lugn dag hemma


Min plan för denna helgen är att "stänga" trädgården för hösten, höstfixa helt enkelt. Ni vet, plocka in trädgårdsmöbler, klippa gräset en sista gång, rensa lite och åka till tippen. Sov över hos en kompis i natt och när jag kom hem så fastnade jag i köket vid datorn och när jag väl fick ändan ur vagnen och gick ut så började det regna.... Men men, jag har fixat och plockat inne istället och i morgon är en ny dag! Tänk att man får en "ny chans" varje dag...

Min vana trogen så började jag först "banna" mig själv för att jag inte kommit ut tidigare, men sen tog den klokare jag över och sa till mig själv att jag faktiskt kunde behöva en lugn dag hemma. Det var ju det där med att vara snäll mot sig själv. Bara skrota runt och pilla lite här och lite där. Riktigt superskönt! Jag lyssnar på musik, kikar lite på facebook och bloggar, jag har rensat i Johannas garderob, tvättat, flyttat lite saker hit och dit, läst lite, ätit....sneglat på en flaska bubbel men tänkte att det var nog lite onödigt, bättre att spara den till när jag har någon här att dela den med! Nån som vill komma hit? :)

Nu sitter jag här och gör upp planer för i morgon istället - då är det dags för trädgården!

Och när jag sitter här och lyssnar på en massa bra musik så känner jag mig så glad. Glad över att jag bor här och över de fina goa människor jag har runt mig. Ja, jag vet....jag har skrivit det förr men jag känner mig verkligen så glad över det! Jag älskar mitt hus! Skit samma att det tar lite tid innan jag får i ordning, skit samma om gräsmattan behöver klippas och krattas - det är mitt och här har jag mitt liv!

Och så är jag så glad över att jag har de goaste föräldrar. Tack pappa för mysigt samtal idag! 

Ha nu en fortsatt mysig lördagskväll!2 kommentarer:

louiseinskottorp sa...

Vad härligt att du mår bra. Kram

Birgit sa...

Så klokt att njuta ist för att banna sig själv över det man inte gjort! Jag är likadan, men "tränar" mig i att acceptera att det inte alltid blir som jag tänkt!
Kram