23 oktober 2013

Dessa ungar

 
I måndags kom de till mig igen. De där två goa tjejerna. De finaste i världen. Och huset fylldes av prat och skratt. Av bus och liv. Saker och ting flyttas runt. De liksom tar över fast på ett positivt sätt, precis som det ska vara. Helt plötsligt så blir det ett högre tempo, det blir rutiner och saker och ting som måste göras och tas om hand. Trots allt bus och alla knaserier, så blir det liksom mer ordning. 

Och dessa tjejer. Dessa ungar. De är ju helt makalösa! De får mig att konstant le inombords och många gånger skratta högt! Självklart kan jag bli irriterad ibland och självklart så har vi diskussioner och småbråk, men ändå.....de är så himla fina och coola. De har sina små egenheter och trots att de är syskon så är de på så många sätt helt olika varandra. Och alla denna kärlek som de visar varandra och mig. Underbart! Det gör mig så stolt.

Den lilla som vill att man ska leka med dockor. Som vill pussas och mysa. Som gärna vill prata hela tiden och vara i centrum. Som är en liten drama queen. Tuff och superkänslig på samma gång. Som går och fixar och donar, pratar för sig själv och helt plötsligt kommer och ger mig en spontankram och berättar hur bra hon tycker jag är.

Den stora som överraskar med att självmant göra läxor, bädda sängen och hålla ordning på saker och ting. Som ungefär 100 gånger om dagen inleder en mening med "Jag vill ha......" och som kommer på sig själv och ler lite finurligt och säger att hon inte menar att jag ska köpa allt. Bara en del.... Som ena sekunden diskuterar mascara och kläder och andra sekunden kryper in i min famn och bara "är". Som sjunger högt och dansar för mig och skrattar åt sig själv så hon trillar omkull!

Herregud så mycket kärlek! Jag trodde inte det var möjligt, men det känns som om jag älskar dem mer och mer för varje dag och förbluffas konstant över hur himla häftigt det är över att få vara en del av deras liv. Barn är verkligen något underbart! Och mina i synnerhet....såklart! :)

15 kommentarer:

Helén i Vilrummet sa...

Å vad underbart! Man blir alldeles glas och varm av ditt inlägg.
Kram Helén

Sinta sa...

Vad fint du skriver! <3

TIDSOPTIMISTEN sa...

Vad fint skrivet och mina är också helt underbara ;), tänk så många underbara barn det finns <3

Kram Ullis

Anna Svensson sa...

Det kunde varit jag som skrivit det där, känner precis likadant. Och så tänker jag på hur nära det var att jag inte skaffade barn alls...
Får jag vara nyfiken och fråga om du har samma pappa till dina barn?
Kram
//bara anna

Anonym sa...

Mormor och morfar tycker också att våra barnbarn är helt fantastiska.
Var och en på sitt sätt.
Kram på er!

Jennys gömma sa...

Så fint du skriver om dina flickor, man blir helt rörd! :)
Visst är det fantastiskt att vara förälder, även om det inte alltid är lätt. En obeskrivlig känsla som inte förstår förrän man är mamma själv.

Kram Jenny

Sofia sa...

Åhhh fina Jennica klart du har fina underbara barn. Äpplet faller inte långt ifrån trädet : )

Jag trivs kanonbra på nya jobbet verkligen vilken skillnad mot innan. Herregud varför stannade jag så länge på det gamla jobbet : (

Min styvfar är det inte så bra med. Han får vård av ett vårdteam som kommer hem till dem. Han har ständigt nya infektioner och är helt beroende av syrgas. Känns inte bra att veta att tiden är utmätt! Mamma är så ledsen och orolig men de försöker ändå leva som "vanligt" eller så vanligt det går! Hoppas han får leva ett tag till? Läkaren var inte direkt hoppfull då de träffade honom för två veckor sedan : ( Min styvfar har funnits i mitt liv sedan jag var 10 år och alltid funnits där för mig och mina syskon. Han har liksom inte gjort ngn skillnad på oss och sina egna tre barn! kramar i massor och njut av kärleken till dina fina tjejer : ) kram Sofia

TITTILINA sa...

Barn är nåt alldeles fantastiskt!
Jag är så glad över att jag fått möjligheten att bli mamma till två godingar. Berikande!

Hoppas att ni får en härlig vecka tillsammans.

Kram

dianasdrömmar sa...

Åhh, mysigt, ja barnen är det bästa, bästa som finns kram Diana

ida andersson sa...

Klart du blir lycklig av de. Imorgon kommer äntligen min prins hem efter en vecka hos pappa ♥

Hannis sa...

Så varm jag blev i hjärtat nu!
Njut och gosa och ha en alldeles fantastisk helg med dina hjärtan!
Kram Hannis

Nellie - the Flying Hippo sa...

Så fint skrivet Jennica. Jag blir alldeles rörd och sitter här och snyftar lite. De är underbara de där tjejerna, precis som du. Stor kram till er!

mina finaste. sa...

Kärlek!! Som nyinvigd in barnvärlden kan jag bara hålla med och jag antar att den där kärleken bara växer och växer :)

Birgit sa...

Man känner verkligen hur mycket du älskar dina barn! Så fint skrivet! Och barn är fantastiska, helt enkelt! Dom är så mycket av allting, eller vad jag ska säga, precis som du skriver, än det ena, än det andra. Och det är ju så de ska vara!
Sv: Jag vet precis hur du känner det, att det ska vara så himla svårt att sluta äta godis, eller börja träna, eller äta nyttigare osv. Jag önskar jag kunde ge dig ett råd som funkar, men jag kan inte. Jag vet inte varför det går så bra för mig just nu, varför jag lyckas den här gången. Men man får väl vara ihärdig och kämpa på, tillsist ramlar poletten ner!
Ha nu en riktigt härlig fredag!
KRAM från norr

Louise Dock sa...

Underbart skrivet! Du fick med precis allt. Barnen är det bästa som finns.