30 maj 2013

Att sälja saker på Blocket


Det är rätt spännande att sälja saker på Blocket. Och bra, såklart! Jag har sålt ganska många saker nu i och med min flytt, mestadels möbler. Man får inte jättemycket pengar för dem, men lite och framför allt så kommer det någon och hämtar de saker man inte längre vill ha av en eller annan anledning. Man träffar på många olika typer av människor, och det är här det spännande kommer in. Det intressanta. Att sälja saker på Blocket är lite grann av en människostudie.

De allra flesta är väldigt trevliga och okomplicerade. Men de flesta av mina försäljningar har föregåtts av ett himla mailande. Det ska bestämmas dag, det ska ändras dag och tid, det ska dubbelkollas mått och skick och så vidare. Det kan lätt gå sådär 7-8 mail fram och tillbaka och ett par telefonsamtal innan människan väl dyker upp. Jag har inte haft något problem alls med pengar, nästan ingen har prutat eller krånglat. Däremot så är det en sak som har inträffat vid flertalet tillfällen, folk har för små bilar med sig. Trots noggranna måttangivelser i annonsen.

Det roliga är att de blir så överraskade! "Nähä, går inte denna stora hyllan in i min pyttelilla bil...?!" Igår hade jag en sådan upplevelse. Jag skulle äntligen sälja en hylla som jag haft på Blocket ganska länge. Då kommer det en man som blivit ditskickad av kvinnan som skulle köpa hyllan, för hon hade själv ingen bil. Han hade haft en stroke, var rätt gammal, kunde inte riktigt prata och göra sig förstådd, kunde knappt bära - och så hade han en pytteliten bil. Suck. Jag såg direkt att det här kommer inte gå. Han blev rätt upprörd på henne som skickad dit honom. Hon som skickat dit honom blev sedan superupprörd på honom när jag pratade med henne. På något sätt så blev det hans fel att hyllan inte gick in i bilen...

På fredag gör de ett nytt försök. Undrar om de kommer med samma bil....eller om hon skickar dit den stackars skakiga mannen i en större bil? Fortsättning följer!2 kommentarer:

Caroline sa...

Visst är det intressant! Har gjort samma iakttagelse med för små bilar. Vi sålde två cyklar och en cykelkärra till en man som kom i liten bil. Slutade med art han fick låna vårt "cykelbilställ" och så fick vi ses i Malmö dagen efter för att få tillbaka det. Men han blev nöjd och var glad! Vi med.

Björn sa...

Det lät ju kul.