11 april 2013

Underbar färgskala

Färger, material, möbler, uttryck, känsla......
tankarna snurrar!

Bild: IKEA Livet Hemma

Nu när jag klurat ut ungefär hur jag vill att köket skall se ut, så har tankarna börjat fokusera på vardagsrummet. Jag har en del möbler men ska sälja de flesta. Jag har bland annat två stora vita soffor från IKEA som jag gillar men som är alldeles för stora för det här rummet. De fungerade jättebra i gamla huset där vi hade ett stort tv-rum, men här ser de bara överdimensionerade ut. Vita soffor fungerade också bra när de stod i ett rum som användes ibland, men nu är vardagsrummet där man är. Det är där vi kommer att spendera den allra största delen av vår tid och då får jag ha något tyg som är lite mer tåligt.

Jag har ett matbord som jag vill ha kvar, men det är i princip det enda. Väggarna kommer att bli vita efter nästa veckas ommålning och golvet är parkett. Det är ett ljust rum med stora fönster. Jag funderar på en färgskala i vitt, svart, grått och trädetaljer som bas. Och kanske smutsrosa som accent. Jag gillar verkligen färgskalan på bilden här ovanför!

Här nedanför är också bilder som inspirerar mig just nu!






Alla bilder från IKEA.



6 kommentarer:

Unknown sa...

Vad roligt att få inreda!!!
Jag gillar de där dova pastellerna som är på gång nu. Bloggen Trendenser visar fina bilder på det i dag.

Tack för besöket på min facebook!

Kram

Limetwig sa...

Gu va mycket fin inspiration du bjuder på i dag! Fin fint!

TITTILINA sa...

Så mycket fint!
Den där svarta "gungstolen" blev jag förälskad i i helgen. Men vet inte var den skulle passa in hos oss. Synd, för jag är verkligen förtjust!

Anonym sa...

TACK för inspirationen underbara bilder. Bella höll för öronen, men inte pga min sångröst ; ) utan för att hon inte gillar då vi tänder en brasa nere i kakelugnen i köket, det knastrar och låter som raketer... Det är hon livrädd för!!! kram Sofia

Birgit sa...

Härliga färger! Passar nog alldeles utmärkt i ett vardagsrum.
Kram

Casa of Mia sa...

Underbara bilder från IKEA, härlig inspiration, kram