03 april 2013

Nu närmar det sig...

Den 2 maj är det dags för Vårruset!
Då ska vi se om jag klarar mitt mål...


Ni som följer mig vet ju att jag tränat löpning regelbundet sedan mitten av augusti, med målet att springa Vårruset som är 5km på under 25 minuter. Min syster coachar mig och servar mig med träningsschema varje vecka.

Jag började alltså i mitten av augusti med 29:51 som dåvarande 5km form. Jag har sprungit snabbare i mitt liv, men det var läääänge sedan, så 29:51 fick räknas som mitt personliga rekord i modern tid!

Första passen blandade jag löpning med gång och nu har min syrra sammanfattat mina pass:

* 60 löppass
* 44 styrkepass
* 6 crosstrainerpass
* 3 badmintonpass
* 1 Friskis&Svettis-pass

Nu, 7,5 månad senare ligger mitt pers på 26:31 och det är 29 dagar kvar till Vårruset! Jag erkänner - jag är skitnervös!! Jag bryr mig egentligen inte om ifall jag förlorar mitt vad mot pappa (ja, det är ett vad inblandat också...), men jag hade så gärna velat klara det för min egen skull och för min syrra. Jag tycker liksom att jag är värd det! :) Och särskilt min syrra som lagt så mycket tid på att planera min träning och peppa och stötta!

Ikväll är det dags för mina första riktiga intervaller - 8x200 meter! Nu ska det tränas fart de sista veckorna!

7 kommentarer:

Birgit sa...

Jag har ju hejat på dig hela tiden och jag fortsätter!! Det kommer att gå kanonbra! (se till att stå längst fram så att du inte har nån i vägen när du "flyger" fram) HEJA HEJA!!
Stor peppningskram
(klart du måste vinna vadet!)

Sofia sa...

Klart du klarar det : ) bästa Jennica : ) kram Sofia

creando sa...

Du kommer att klara det! Jag är helt säker! För när det är ett lopp inblandat, med adrenalin och sånt, så går det fortare än annars. Så du fixar det! Bara så du vet :)

TITTILINA sa...

Du kommer fixa det!
Själv har jag tänkt anmäla mig, men vågar inte förrän snuvan är borta. Jag skulle ju vilja springa under trettio, men har inte tränat ordentligt på evigheter... Fast man kanske bara ska sparka sig själv i ändan och anmäla sig. Blir det dålig tid så har man ju möjligheten att göra det bättre nästa gång.

Kram

TITTILINA sa...

Tack snälla du för tanken. Jag återkommer vidare med besked. tanken är att jag och en kollega ska springa ihop, men jag vet inte om hon backar ur...

Min plats i solen sa...

Heja dig Jennica! Du är så jäkla tuff och klart att du klarar det. :)

Kram Lotta

Anders sa...

Du har alla möjligheter i världen att klara det Jennica, bara tänk positivt och våga! Våga starta tillräckligt fort....
Kram