15 april 2013

Att skapa en bra grund

Just nu pågår det spännande saker hemma hos mig!
 


I mitt lilla hus finns - förutom kök, två badrum, tvättstuga och klädkammare - ett vardagsrum och tre sovrum. Alla rum har vita väggar, förutom sovrummen. Ett är rosa och två är ljusblå! I det rosa, som har en fjärilsbård, bor Johanna och är väldigt nöjd med detta. Väldigt nöjd. I de två ljusblå bor jag och Josefine och vi är inte nöjda. Inte nöjda alls. :)

De rum som är vita, dvs vardagsrum, hall och kök har en hemsk struktur. Det är inte någon vanlig strukturtapet, utan mer som om de blandat grus i färgen. Eller rappat. Sådär lite ojämnt. Så det skapar skuggor på väggen som gör att det ser lite smutsigt ut, vilket det också är här och där. Och slitet. Listerna är vita, men....just det...smutsiga och slitna.

I köket har jag grått kakel och även grå och vit mosaik, vilket är helt ok. Det som inte är ok är att de låtit mosaiken gå längs hela väggen i köket. Som en snygg detalj - det är bara det att det inte är snyggt. Det är faktiskt rätt fult!Huset är med andra ord i stort behov av en uppfräschning invändigt! Och - det är det som pågår hemma hos mig! Just nu har jag ett par killar hemma hos mig som spacklar och målar, och det ska de göra hela veckan. Det är så himla spännande! Och helt overkligt fantastiskt! Tänk, när de är klara....då kan jag börja "flytta in" på allvar. Då kan jag börja packa upp och fixa och dona. Det har ju inte riktigt varit lönt innan eftersom jag vetat att vi skulle måla. Det enda rum som nästan är klart är ju Johannas rum. Det hade i och för sig behövt fräschas upp på ett sätt, men å andra sidan är det precis som hon vill ha det, så det får vara så tills dess att hon tröttnat på sitt rosa prinsessrum och vill ha det på annat sätt.

Nu blir det vitt överallt. Vita tak och vita lister, och väggarna blir också vita fast en brytning i färgen för att få lite skillnad på väggar och tak. Den hemska mosaikraden i köket försvinner, alla fula mollypluggar som finns lite överallt kommer att försvinna, all sprickor mellan golv och lister kommer att fixas till och det kommer på det hela taget bli vitt och fräscht! Så härligt!

Jag tänkte skapa en etikett som heter Mitt hus, där ni kan följa allt som händer hemma hos mig. Det blir lite renovering (målning) och en massa inredning och fixande. Hoppas ni hänger med!5 kommentarer:

Sofia sa...

åhhh så glad för din skull Jennica. Kommer att bli så fint då grabbarna jobbat färdigt : ) kram din bloggvän Sofia

Lina sa...

Åååh, vad spännande! Tänk att du äntligen fick ditt hus. Är så glad för din skull!

Jennica... sa...

Tack Lina!
Ja, tänk....! Det känns fortfarande overkligt! Och jag är också så glad, himla glad!
Kramisar!

TITTILINA sa...

Hänger absolut med. Ska bli kul och få följa med på renoveringsresa.
Kram

Birgit sa...

Kul att göra om! Och vilken tur att det redan fanns ett rosa rum :) Ska bli kul att se lite bilder innifrån sen.
Nej, nu ska jag ut och skotta fram lite mer av våren :)
Kram