12 februari 2013

Vad kallar ni den där goda bullen för?

Idag är det Semmeldagen!

Bild: IKEA Livet Hemma

Eller, det heter väl egentligen Fettisdagen. I min familj säger de Fastlagsbulle, utom jag, som säger Semla! Detta skyller de på att jag är född i Småland, medan de andra är riktiga Skåningar. Och nej, jag är inte adopterad! Vi bodde helt enkelt i Småland när jag föddes. :)

Oavsett vad det heter så är det ju himla smaskigt med Semla! Jag hade planerat att äta två stycken i år. Ja, planerat. Jag vet...det låter helt knas, men jag älskar Semlor och är en riktig gottegris, så för att inte vräka i mig hejdlöst så hade jag bestämt mig för att äta två stycken i år. En åt jag ju i lördags, helt planerat. Men tyvärr åt jag en torr, trist på jobbet för ett par veckor sen. Men jag har precis bestämt mig för att den inte räknas. Inte kan väl en torr, trist semla räknas?! Och idag är det ju den riktiga Semmeldagen.... Bra när man själv sätter upp reglerna, för då kan ju jag ändra på dem själv! :)

Idag är jag hemma med min stora tjej som känner sig krasslig. Hon ligger just nu i soffan och plöjer igenom avsnitt efter avsnitt av Gossip Girl. Jag sitter i den andra soffan och jobbar. Hon är ju så stor nu att jag inte 'får' vara hemma med henne längre, i alla fall inte så att jag får ersättning. Men om man känner sig yr och illamående så vill man ju inte vara hemma själv, inte ens som vuxen! Men då är det ju bra att jag har ett jobb som man faktiskt klarar av att sköta hemifrån. Nu är det dock lunchpaus! :)9 kommentarer:

Kim sa...

Klart det heter fastlagsbulle utböling där! :) Säg till skruttfian att krya på sig!

Home2tiny sa...

Ingen semla till mig, har aldrig gillat bakverken, men killarna lär nog klämma 2var, minst. Här är det oxå sjukstuga, bägge killarna ligger i influensa. Tycker det är jobbigt att man inte får vara hemma när killarna är sjuka, hur kul är det att lämna dem i 39 graders feber. Tur att man har en förstående arbetsgivare när de tillfällena kommer. Kramisar Tina

Björn sa...

Du kan ju smaka om fastlagsbullen, som den heter på riktigt, är lika god som en semla. Därmed så utökar du din ranson.

P

Anna Margareta sa...

Jag kan bli så avis på alla som kan jobba hemifrån. Så lyxigt. Och semla idag är väl ett måste. Kram

Hemma på Ekbacken sa...

Klart att en torr semla inte räknas som semla...
Jag ska äta 2 st jag med och TYVÄRR är det nu gjort för i år. Typiskt att vara så snabb.

Njut,
Kram Linda

Birgit sa...

Det heter semla! Vem orkar säga fastlagsbulle?! Prova att säga det fort flera gånger i rad. Nej, det går inte... *skratt*
Tycker det är bra att du kan göra dina egna regler, så gör jag med!
Hoppas hon kryar på sig! Och tur att du kan vara hemma. (vem kom på att man är stor nog att vara hemma sjuk själv när man är 12??? konstig regel egentligen!)
Kram från norr

Anonym sa...

Kärt barn har många namn ; ) Jag säger semla. Hoppas stora tjejen mår bättre imorgon! kramar från Mora Sofia

Anonym sa...

Klart den torra semlan inte räknades!!! kram Sofia

ANNETTE sa...

Jag kan nog kalla det lite allt möjligt. Men semla blir det nog oftast.

Vi fick semla på jobbet idag, så smarrigt. Sedan när jag kom hema hade barnens mormor bakat egna, så jag gjorde iordning hemma också.

Ha en fortsatt fin vecka.
Kram
Annette