05 februari 2013

Hur går det med träningen?

Jodå, ganska bra. 
December var en bedrövlig träningsmånad, 
men nu börjar det ordna upp sig!

Vårruset förra året

Ni som har hängt med ett tag vet ju att jag tog hjälp av min syster för att komma igång med träningen  i augusti förra året. Ni kan läsa mer om det här och under etiketten Projekt Stark o Snabb kan man följa hur det går för mig, för det är så vi kallar det här lilla projektet!

När min syster gör saker går hon alltid "all in"! Så när jag bad henne hjälpa mig komma igång så tog hon sig an den uppgiften med hull och hår, så nu har jag ett stort exceldokument med mitt träningsschema som är minst sagt detaljerat. Men det är kul! Och det funkar bra för mig. Målet - för ett sånt måste man ju ha - är att springa Vårruset i början av maj på under 25 minuter. Vårruset är alltså 5km. Mitt personliga rekord när vi började var 29 minuter och idag är det 27.19. Tyvärr har jag inte sänkt tiden i den takt det är tänkt, det har gått lite trögt, men jag hoppas att det ska lösa sig trots allt.

För hur har det gått med träningen då? Tja, det gick jättebra under hösten, missade mer eller mindre inte ett enda pass. Men ni som känner mig vet att jag är ganska väderberoende. Jag funkar väldigt bra i sol och värme, och mindre bra i snö och kyla. Jag har aldrig lyckats hålla igång löpträning under vintern. Så jag visste att det skulle bli en utmaning - och det blev det också. I december tappade jag all motivation och energi. Dessutom blev jag förkyld och fick problem med ryggen. Träningsmängden i december blev riktigt, riktigt dålig. Det kom ju dessutom en del snö i vägen...

Men, nu har jag kommit igång bra igen och motivationen börjar komma tillbaka. Jag känner att maj närmar sig med stormsteg och jag börjar känna mig lite stressad över om jag verkligen kommer att klara den där tiden. Jag tycker själv att det är ett tufft uppsatt mål och jag kommer vara superdupernöjd om jag fixar det. Wow! Tänk va! Tänk att kunna säga att jag springer 5km på under 25 minuter - så otroligt nöjd jag kommer att bli! 

Så, jag kämpar på. Idag stod det 4km löpning på schemat. Det blev i mörkret med pannlampa! Bara en sån sak....fyyy, vad svårt det är att motivera sig till att gå ut i mörkret och kylan, sätta på sig en pannlampa (!) och ge sig ut och springa! Jag tycker själv att jag är rätt duktig! :)

I morgon ska jag köra styrka, ben och core är det tänkt. Sen är jag upptagen torsdag och fredag och till helgen blir det löpning både lördag och söndag. Phu! Kämpigt värre, men det är rätt kul och jag längtar efter våren och när jag kan springa i korta tights och känna lite värme på benen! Så underbart!

6 kommentarer:

Kim sa...

Har du klippt bort oss från bilden, det var det värsta. :) Var ditt pers 29 minuter? Jag utgick ifrån en startpunkt snarare runt 30 minuter i augusti och enligt den ligger du helt enligt plan! :)

Anna Svensson sa...

Jag tycker du är superduktig! Tycker själv jag är duktig som tränar på crosstrainern flera gånger i veckan, man får berömma sig själv ibland.

På tal om kaniner. Ni ska kontakta en seriös uppfödare, finns många på nätet. Köp inte i djuraffär!
Välj ut en ras som ni gillar, dvärgvädur är ju jättelugna och en bra barnkanin tycker jag.
Välj en unge och pyssla MYCKET med den första tiden, så kommer det att bli en mysig och tam vän som vill vara med. Jätteviktigt att man klappar, lyfter och gosar med den MYCKET först så den får vänja sig vid att bli hanterad. Gör man inte det så får man en sån där tråkig rädd sprallig kanin istället.
Men välj en bra uppfödare så hjälper hon er med allt.
Jag tycker kanin är ett jättemysigt husdjur.

Ha en bra dag!
Här snöar det igen, trist, vi som hade barmark, torrt och fint....

Home2tiny sa...

Ska ta tag i träningen när jag är på banan igen, börja med mina promenader o förhoppningsvis utöka till lite lätt löpning. Heja dig, tycker du är superduktig. Kramisar Tina

Birgit sa...

Jag tycker du tränar jättebra och har fått in en bra rutin. (och så har du en egen personlig tränare - lyxigt värre!)Jag tror stenhårt på att du kommer att klara det!! Heja heja!
Kram

TITTILINA sa...

Gud vad du är duktig!
Mitt mål är att springa hela vårruset i år. Första gångne jag har planer på att ställa upp. Hoppas på 30 minuter, fast det lär ju bli svårt kanske eftersom jag bara sprungit en gång i år. Tycker att det är så rackarns halt. Och mörkt. Mern snart får jag ta mig i kragen. Kanske.
Kram

Anna Margareta sa...

Heja dig Jennica! Under 25 min kommer du lätt att fixa. Kram