15 januari 2013

När det inte alls blir som man vill

På ett sätt så bra, 
men så dumt och och helt fel på ett annat.....



Ungefär så kan man sammanfatta vår kväll här hemma. Problemet består i att jag inte får ihop kvalitetstid med min stora tjej. Just nu hyr vi en häst till Josefine som är 12 år, vilket innebär att hon är i stallet varje eftermiddag och tidig kväll. Hon älskar det och jag njuter av att höra henne berätta om allt hon gör där och henne kärlek till hästarna. När hon är där så spenderar jag ju tiden med min lilla tjej och vi gör en massa mys hemma, antingen tillsammans eller så leker hon själv eller runt mig medan jag fixar med mitt.

Det jag saknar och som jag alltid tycker är så svårt att få ihop är kvalitetstid med Josefine. Denna kvalitetstid inträffar nämligen när lilltjejen somnat för kvällen. Problemet är bara att lilltjejen är en kvällspingla som har svårt att somna på kvällarna och ibland blir det inte mycket mer än en halvtimme mellan det att hon somnat och det att Josefine ska gå och lägga sig.

Ett annat problem är att lilltjejen somnar bara hon sätter sig i bilen.... Som idag. Då somnade hon när jag körde och lämnade Josefine i stallet och det var helt omöjligt att få henne att hålla sig vaken. Detta innebär att Johanna får ännu svårare att somna på kvällen och idag gick Josefine och la sig före henne och därmed fick vi ingen tid alls tillsammans.... Det är så tråkigt tycker jag och jag får både dåligt samvete och lite ont i hjärtat. Min stora tjej behöver också sin tid med mig. Och jag behöver min tid med henne.....

Samtidigt så inser jag ju att detta är en ganska så naturlig utveckling. Josefine kommer ju att spendera mindre och mindre tid med mig och mer och mer tid med sina kompisar. Det är ju så livet är. Men jag tror att både jag och Josefine fortfarande vill ha de där kvällarna tillsammans och mysa, ett tag till i alla fall!

Så, sammanfattningsvis så hade vi en supermysig morgon tillsammans alla tre. Och jag och Johanna hade en mysig kväll här hemma, medan tiden med Josefine blev alldeles för kort. Så, både bra och på ett sätt lite dumt.

Lite kvällstankar av en mamma med dåligt samvete.....

6 kommentarer:

Anonym sa...

kramar i massor från Tidaholm som ser ut som en fjällby just nu!!! Sofia

Birgit sa...

Jag förstår precis hur du känner, men jag tror inte att du behöver ha dåligt samvete! Kanske kan du nångång lyckas få loss en dag/kväll med bara henne! Men visst är det svårt att få ihop det och man vill så gärna vara där för sina barn jämt, men som du säger - hon blir ju större och kompisar tar mer plats! Jag tror det kommer att ordna sig tillsist iaf!
Stor kram från snöriket :)

Unknown sa...

Ja du det där dåliga samvetet, det är inte lätt. Det känner väl alla mammor till, mer eller mindre, suck.

Men sånt bra intresse- hästar. Hoppas på att min dotter också kommer att bli hästtjej framöver.

Kram

Anna Margareta sa...

Hörrödu! Du gör så gott du kan och jag är helt övertygad om att du är världens bästa mamma. Skippa det dåliga samvetet för det bara lurar dig. Kram!!!!

Home2tiny sa...

Är helt övertygad om att du är en helt fantastisk mamma som överöser dina tjejer med kärlek o uppmärksamhet. Så gräv ner det dåliga samvetet o njut av dina stunder med dina underbara tjejer. Kramisar Tina

Hemma på Ekbacken sa...

Vad jag känner igen mig. Sonen och jag har inte alls samma tid tillsammans längre och jag saknar det så. 11 år och kompisar tar tid, syrran tar plats och vardagen tar sitt.
Nu bokar jag in tid till oss så vi får mysa ihop. Men det blir tyvärr inte så ofta jag vill. Men jag är mamma och vill alltid ha dom runt mig...
Kram Linda