02 december 2012

Bloggtankar

Fick svar från en bloggvän angående förra inlägget. Det är tydligen ett känt problem, flera bloggare har 'drabbats' av att deras lagringsutrymme är fullt och att man inte kan ladda upp fler foton. Själv är jag urdålig på att göra om bilderna så att de blir mindre innan jag laddar upp dem och får kanske därför skylla mig själv lite grand.

Jag satte mig nu för att plocka bort gamla bilder och började titta på mina allra första blogginlägg från 2007. Det är absolut inga höjdarbilder som ligger där, men de fyller ändå sitt syfte och jag kunde inte ta bort dem! En massa fina gamla minnen som jag inte kan förmå mig att ta bort.

En annan sak som slog mig nu var att hela bloggen är ju som ett enda stort minne från den senaste 6 åren! Skulle egentligen velat spara ner den på något sätt eller skriva ut den. Tänk om den bara skulle försvinna!

Hur gör alla ni andra? Sparar ni ner nåt? Eller det är bara att acceptera att bloggen med allt innehåll bara kan 'försvinna' en dag? Det låter hemskt tycker jag! Tänk om man skulle kunna få bloggen utskriven som en bok, ungefär som en fotobok. En för varje år. Det hade väl varit en affärsidé!

Tills jag har funderat ut hur jag ska göra med mina bilder - ta bort dem, hålla på att förminska de jag redan lagt in eller helt enkelt köpa mer utrymme - så får det bli bildlösa inlägg. Lite trist...

2 kommentarer:

Birgit sa...

Hmmm, trist när det inte funkar som det ska. Jag kan ingenting om sånt här, men måste man ha kvar bilderna i "arkivet" så att säga, de ligger väl kvar i bloggen ändå?? Eller?? Det är ju en hel vetenskap - suck!
Men jag håller med, tänk vad kul om man kunde få sin blogg i en bokform, jag har oxå funderat på att skriva ut den, så att det jag skrivit finns kvar! Kanske får bli ett julledighetsprojekt! Ha en skön kväll! Jag ska dricka nåt varmt och inte göra så mkt, är förkyld som bara den :( Kram

Anonym sa...

Hej jag började också plocka bort bilder men det kändes inte bra. Jag köper numera mer utrymme kostar ca 20 kr per månad, Funkar hur bra som helst. Hoppas du haft en bra advent kram Sofia