25 november 2012

Kall och blöt dag

Huuu, vilket väder det har varit idag! 
Bara regn och rusk. Och kyla.

Josefine och Granit

Idag har Josefine varit med i en sk Pay & Jump tävling med en av hästarna på ridskolan, Granit. Hennes älskade favoritponny Spirit är fortfarande skadad så han vilar. En Pay & Jump är en träningstävling där alla moment är precis som på en riktig tävling, med skillnaden att man tränar på att tävla. Det vill säga, om man hästen skulle vägra på ett hinder får man försöka om och om igen tills man kommer över. Ramlar man av hästen så får man hoppa upp igen och fortsätta. Men får heller ingen placering. Man tränar på att tävla helt enkelt.

Jossan red alltså på lilla ponnyn Granit idag. En riktig goding! En liten plutt, till och med jämfört med Spirit. Han är en vit och grå skäck och han är klippt, så att pälsen är längre på benen och på huvudet. Otroligt söt!

De startade i två klasser, 50 och 60 cm, och det gick jättebra. Felfria på båda höjderna och Granit skötte sig bra. Jossan var mycket nöjd!

Mindre nöjda var vi med vädret.... Eftersom flera av ridskolehästarna inte går att lasta i hästtrailer så får alltid tjejerna rida till tävlingarna. Granit går visserligen att lasta, men eftersom jag aldrig kört med släp så vill jag helst inte börja med att köra en häst! Jag får nog börja öva med ett vanligt släp först!

Så, efter att ha varit i stallet för att göra hästarna i ordning redan strax innan åtta på morgonen så red Jossan och hennes kompisar iväg till tävlingen och var där till tio. Det tar ungefär 45-50 minuter. Väl på plats så får man vänta utomhus tills det blir ens tur. Och då började det blåsa, och regna. Och det regnade och regnade. Jag och Johanna höll oss inne i ridhuset, som visserligen är kallt som bara den, men stackars Jossan och hennes kompisar stod ute i regnet. Vid tre-tiden red de hem, i regnet. Tuffa tjejer! Jag är så imponerad av dem allihop! De älskar verkligen sina ponnyer och att rida dem. De kämpar och jobbar hårt för att kunna få göra det.

När vi väl var hemma allihop så blev det en bastukväll! Såå mysigt att sitta och värma oss i bastun! Eller som Johanna sa: "Phu, vad varm jag är!" (Hon säger det så gulligt, som phu i Nalle Phu ungefär!)


Det är många hinder att hålla reda på. Inte helt lätt att memorera banan...



Kan inte låta bli att lägga in en bild på Jossan och Spirit också. De är ju så fina tillsammans!

Alla bilder är tagna av Jossans kompis, Tyra Lind.

4 kommentarer:

Björn sa...

Jossan är fantastisk duktig.
Hur vågar hon? Modig är hon. Phu som
lillsyrran säger.
Fina bilder.

P

Therése S sa...

Så mysigt det ser ut.
Kram // Tess.
fd. tesslounge.com

ps. har ny hemsida och blogg.

Birgit sa...

Men så duktig!! Kul med ett sånt intresse. Fina hästar oxå! Tur att ni har bastu - lät som det behövdes efter dagen :)
Sv: Jodå, jag tränar på och så himla många "utlämnande" bilder lär det inte bli, det var mest på skoj :)
Hoppas du oxå haft en skön måndag! Vi får se om jag blir hemma imorgon, beror på hur Freja mår, lite upp och ner med den här förkylningen. suck!
Ha det gott! Kram

Anonym sa...

Åhhh vilken duktig tjej jag blir så imponerad av allt som har med ridning att göra, då jag aldrig varit någon hästtjej själv! kram Sofia