08 november 2012

Hela världen

 
Bild: Pinterest

Efter två intensiva dagar med heldagsmöten på jobbet, är det så himla skönt att vara hemma igen. Vi har haft kollegor från 25 länder på besök! Alltid lika trevligt och alltid lika intensivt! Det är mycket som skall hinnas med, många presentationer som skall gås igenom, många frågor som skall besvaras och många synpunkter som skall tas in och funderas på.

Men det är så otroligt häftigt att träffa människor från så många delar av världen! Igår vid middagen så satt jag vid ett bord med tre andra tjejer. Det var jag från Sverige, Diane från USA, Sari från Finland och Radhika med Indiskt ursprung från Storbritannien. Vi pratade om bröllop eftersom Radhika skulle gifta sig, vi pratade om förhållanden, skilsmässor och barn. Så spännande att prata om detta med kvinnor från olika delar av världen. Övriga nationaliteter var bl a Danmark, Frankrike, Rumänien, Kina, Italien, Ryssland, Kanada och Ungern. Och många fler...

Visst, det gick bra rent jobbmässigt, men mest spännande tycker jag ändå att det är att ta in de olikheter - och likheter - vi har. Hur man i olika delar av världen kan tänka helt olika om samma sak, eller så blir man förvånad över hur lika vi tänker. Spännande!


Men skönt att komma hem som sagt! Och skönt att det är fredag i morgon. Det har varit en intensiv vecka på jobbet och det ska bli skönt med helg. En helg som bland annat kommer att innehålla ett besök på Malmös nya stora köpcenter - Emporia!

1 kommentar:

Editor sa...

Vilken härliginsikt: att "de" är som "vi", för det vet man ju faktiskt inte. Inte jag i alla fall!

Gillar bilden.

Var på emporia förra fredagen. Fint om än myyyycket folk! Barnen vill dit igen.

ha en fin helg!
Kram