19 september 2012

Träna träna träna

Nyduschad, nytränad
Och nu i soffan med en kopp te i handen. 

Bild: Pinterest - Haley Cloyd

Vem kunde väl tro att jag faktiskt skulle börja tycka att det är kul med löpning? Att tänka på km-tider, olika typer av löppass och löpskolning?! Det gör jag i alla fall! Och det är tack vare min fantastiska syster och hennes insats att ha tagit fram ett superbra träningsschema till mig. Det funkar faktiskt! Jag är nu inne på min 5:e vecka och jag har inte missat ett enda pass. Det har blivit ungefär fyra pass per vecka, även de veckor då jag har tjejerna, och det är jag supernöjd med! Jag varvar styrketräning (hemma), löpning och crosstrainer.

Mitt mål är att klara av att springa Vårruset i maj nästa år under 25 minuter, det är 5 km. Inget stort kliv för mänskligheten - men ett jättekliv för mig!

På söndag är det iForm loppet i Malmö, det är också 5 km och det är mitt första 5km-test. Målet är att springa det på 29:05. Gör jag det så kommer min träning komma in i nästa steg, med nya tider som jag ska följa på mina pass. Jag ska verkligen göra allt jag kan för att klara det.

Som sagt, inga stora steg för er andra duktiga löpare där ute. Men för mig är det stort! :)
 
Bild: Pinterest - Erlinda Hybarger

8 kommentarer:

Kim sa...

Du är jätteduktig! Jag har pratat med ställföreträdande coach Andersson nu, så nu är allt klappat och klart! Sparka rumpa på söndag och berätta hur det gick!!

Jennica... sa...

Absolut! Det är klart att jag gör! Och skönt med egen hejarklack längs banan! :)
Kram!

Birgit sa...

Va kul att det går så bra för dig!! Heja, heja!! Jag har lite svårt att få in träningen i vardagen just nu, det är lite mkt, men jag vägrar ge mig. Det SKA gå! Tack för dina ord - nu blev jag peppad igen :)
Jag håller tummarna och tror att du klarar ditt mål, bara att bita ihop o köra!
Kram

Tina sa...

Mitt motto är att röra på mig o ha kul, det kommer man långt på. Men inte just nu, är så förkyld. Men snart så, springer 6 km varannan/ tredje dag....

kram

Jenny - hemtrender sa...

Fina citat och tänkvärda!=)

/Jenny
www.hemtrender.com

Hildas hem - Sofia sa...

Underbart att höra! :)

Jag har folk pratat om att de tycker att det är skönt att löpa och att kilometrarna liksom bara rullar på ...
Jag har aldrig förstått vad de pratar om, för jag har aldrig upplevt det. Men jag är faktiskt anmäld till ett 5km-lopp om några veckor så jag kanske borde sätta igång :)

Jag önskar dig en fortsatt härlig dag!
Kram Sofia

Anonym sa...

Ställföreträdande coach Andersson säger bara "go, go, go " Jennica. Du är duktig du.

Jennica... sa...

Tack snälla ställföreträdande coach!! Och jag har hört att ni kommer och hejar på söndag - tack även för det!
KRAMISAR!!