22 september 2012

Bra, trots allt

Regn, blåst och rusk.
Bil som inte funkar.
Inga bra odds för att detta
skulle bli en bra dag.



Men trots dessa dystra ingredienser, så blev detta faktiskt en helt ok lördag ändå. Jag tänkte sova länge, men vaknade vid halv nio. Låg dock kvar länge i sängen och läste, supermysigt och jag kan knappt komma ihåg när jag gjorde det sist! Sen blev det en lång och god frukost.

Efter det var det dags att ta itu med den eländigans bilen. Jag har en sån där Assistansförsäkring, vilket jag var väldigt glad för nu! Det innebär att jag får bilen bärgad till närmsta verkstad helt utan kostnad och det kändes bra. Det kommer säkert att kosta en massa ändå...

Nu börjar det som faktiskt blev positivt med dagen. Först och främst, så fick jag låna en bil av en supergullig granntjej! Hon hörde av sig på Facebook igår och erbjöd mig att låna en av deras bilar. Så himla gulligt! Jag får ha den tills dess att min bil är ok igen. Det var en stor sten som föll kan jag säga, jag klarar mig inte utan bil, inte så som vi bor. Sedan visar det sig att killen som ska bärga bilen är hur hygglig som helst och är glad och positiv. Han frågar om jag vill att han ska köra bilen till Din Bil, eftersom det ju är en Audi jag har. Annars så visste han en mindre verkstad som han rekommenderade. Tack, sa jag! När man kör in bilen på Din Bil så börjar liksom taxametern ticka direkt och det kostar massor mer bara för att det är en märkesverkstad. Så - tack för denna förståelse och förslag.

Han kör och lämnar min bil och efter ett tag ringer killen som har verkstaden för att meddela att nu har min bil kommit till honom. "Jag tänkte att det kunde vara skönt för dig att veta att din bil kom säkert fram." Hur gulligt var inte det då?! Och så lovade han att kika på den först på måndag, eftersom han tar en dyrare taxa nu på helgen. 

Så, nu är bilen på verkstan och jag kan inte göra så mycket förrän på måndag då de ringer och ger mig min "dom". Hoppas hoppas hoppas att det inte är alltför dyrt!

Det blev lite shopping idag också! Hittade en massa fina saker, men lyckades hålla mig. Några saker fick dock följa med hem, men det var bara saker jag behövde så jag kände mig riktigt nöjd! Det blev en ny bordstablett med ugglor på till Johanna (den gamla hon hade, hade verkligen gjort sitt!), en sockerströare (nu har vi en skål med en liten sked i, och det skopas aaalldeles för mycket socker när tjejerna äter pannkakor), en familjekalender att hänga på väggen där alla kan fylla i sina aktiviteter (bra översikt för både Jossan och mig över vad vi ska hitta på i veckorna), grytlappar (inte en dag för tidigt som jag bytte ut några av mina gaaamla), nya rosa vispskålar (de jag har börjar se ut som om de gjort sitt...), en supersöt liten porslinsuggla (jag älskar ugglor!) och så nya strumpor (att träna i). 

Mycket nöjd!!


1 kommentar:

Birgit sa...

Ser du, det ordnade sig tillsist :) Så skönt för dig! Och härligt med så snälla och hjälpsamma människor! Det är värt mkt!! Hoppas du får en skön lördagkväll och vilken söt liten uggla! Kram