01 augusti 2012

Sommarbokhylla

Hallå mitt i natten! :)

Vilken flashback och gamla minnen
jag fick när jag kikade in på
IKEA Livet Hemma precis!

Bild: IKEA Livet Hemma
I det blogginlägg som denna bilden tillhör skriver man om sommarbokhyllan, ni vet en sån där bokhylla som finns i de flesta sommarstugor. En bokhylla med böcker i en allsköns blandning. Det är troligen en och annan gammal Flora, kanske en fågelbok och en svampbok, några gamla deckare och en och annan barnbok. Lite spel kanske, korsordstidningar....vad vet jag. Men ni vet vad jag menar, eller hur?!

När jag var liten så hade vi en sommarstuga som låg mitt inne i den småländska skogen. Det var en gammal skola och vi delade detta hus med min farmor och farfar. Där hade vi precis en sådan här bokhylla med en salig blandning av böcker. Och det var precis de här böckerna som jag började minnas! De böcker jag minns är min pappas gamla Wahlströms böcker, ni vet pojkböckerna....de med gröna ryggar. Flickböckerna hade ju röda ryggar. Existerar detta fortfarande?! Troligen inte...

Jag älskade att läsa mina föräldrars gamla böcker! Min mammas alla böcker som var fulla av romantik och huvudpersonerna var alltid flygvärdinnor eller sjuksköterskor. Och så då pappas böcker, de fanns i sommarstugan. Det var Biggles, Tvillingdeckarna och andra som jag just nu inte kommer på. Och så indianböcker såklart, jag älskade dem!

Har ni, eller har haft, en sån här sommarbokhylla?

3 kommentarer:

Birgit sa...

Jag kommer inte ihåg nån sån bokhylla, men jag läste mammas gamla Kittyböcker, kioskromaner etc som hon hade när hon var liten. Det var bland det roligaste jag visste, läsa böcker som utspelade sig på 40-50-talet!
Vilken skön weekend du hade förresten!
Ha det gott! Kram från norr (idag hällregnar det...)

Björn sa...

Jag har haft en sådan bokhylla.
Där fanns Tvillingdetektiverna, Biggles och en hel del annat också.

Kram

P

Louis Vuitton handbags sa...

These replica designer handbags are brilliant and prove to be wonderful for you while it makes you stand out of the crowd.