16 oktober 2011

Fantastiskt

Idag var vi med om något helt fantastiskt! Vi var med och drev 50 vilda islandshästar från en hage till en annan! Min sambo och stora dotter var med, jag och Johanna stod och tittade på. Otroligt mäktigt att se 50 hästar komma rusande! Vad de är vackra! Jag blev helt tagen av denna upplevelse och kan inte sluta tänka på det!

Dessa hästar går i en av de stora hagarna nere vid havet i Järavallens naturreservat, inte så långt från där vi bor. Av en händelse så körde Jens ner dit igår med tjejerna och då var ägaren där och de började prata. De behövde hjälp med att flytta hästarna idag och Jens och Jossan anmälde sig som frivilliga! Hästarna är hingstar och vallackar som är mellan 1-3 år gamla och som är vilda, dvs ej inridna. Dessa hästar behövdes av olika anledningar flyttas från en hage till en annan, och eftersom de är vilda så tar man inte dem en och en med grimma och grimskaft precis! Man måste driva dem i flock och här var man dessutom tvingade att driva ut dem i havet en liten bit, runt en brygga. Väldigt spännande!

Det var ungefär 8 vuxna och 3 barn som hjälpte till och efter mycket arbete i en timme, så fick de till slut ner dem i en fålla vid vattnet och så över på andra sidan! Det är enormt mäktigt att se en flock på 50 hästar med böljande manar komma rusande!

Hästarna kom från Kvarnbacka och man kan läsa mer om dem här.

Jag tog några foton men de blev inte så bra. Jag hade Johanna i famnen mest hela tiden, dessutom stod vi ute på bryggan och en 2,5 åring på en brygga är vad det är! :) Men klicka gärna på bilderna så ser man dem i större format.

Detta var speciellt. Något hände med mig idag. Jag vet inte vad, men det känns som om denna upplevelsen var viktig på något sätt. Skön känsla oavsett!



Nu rör de sig äntligen i rätt riktning!

Här lyckas de smita tillbaka igen!



Den lilla rosa figuren till höger är Jossan! :)

2 kommentarer:

Livet - här och nu sa...

Vilken fantastisk upplevelse, hoppas att det du upplevde betyder något mer, precis som du skriver.

Ha en go vecka,

Kram Pernilla

Kim sa...

Mycket häftigt! =)