05 september 2011

Träning och sånt

Godmorgon! Ny vecka. Sitter här i köket och försöker vakna till liv. Trött, alldeles för trött för att det bara är måndag tycker jag. :)

Trött i benen också, lite träningsvärk. Skönt! Kom ut och sprang i går, och det kändes bra. Det har varit en skön, men ganska så onyttig helg. Den inleddes ju i fredags med vår fest på jobbet och då blev det ju såklart lite vin, god mat, snacks...och lite mer vin! Å andra sidan så dansade vi (läs 'hoppade runt'!) i flera timmar så där brändes nog en del kalorier! Men sedan har helgen mest innehållit ganska mycket slappande, trots att jag hade stora städplaner! Vi har tagit det lugnt, ätit lite onyttigt (kebab, falafel...), sett på film och då har det slunkit ner lite popcorn och chips....men som sagt, det har varit skönt. Men då känns det extra bra att jag faktiskt kom ut och tränade igår!

Nöjd med mig själv att jag faktiskt fortsätter springa tre gånger i veckan, trots att jag har börjat jobba. Ni som har läst här ett tag har ju börjat förstå, att när det gäller träning så är jag en periodare. Och en av mina bästa perioder brukar infalla på sommaren, då solen skiner och det är ljust och varmt. Det brukar bli svårare att hålla igång träningen under hösten och vintern, mycket för att jag springer och det blir ju kallare och mörkare, speciellt här ute hos oss där vi inte har så mycket gatlampor. Jag tycker också det är svårt att få ihop hela vardagslogistikbiten, där allas aktiviteter och önskemål skall samsas.

Men jag ska verkligen försöka hålla igång över vintern i år! Jag vill verkligen det. Jag ska försöka springa på helgerna, då jag kan komma ut lite tidigare för att undvika mörkret. Jag ska träna på crosstrainern som vi har hemma och så har jag köpt ett terminskort på Friskis & Svettis för mina friskvårdspengar jag får på jobbet. Så, jo.... här ska tränas! Målet är som innan, att få ihop tre dagar per vecka!

Till min hjälp har jag vilja och envishet, men också en sambo och vänner som peppar och stöttar vilket är guld värt! Jag reggar också min träning på två träningssiter, vilket jag tycker är kul och ger mig en liten extra skjuts! Jag använder Runkeeper för löpningen och så Funbeat för all träning. Jag tycker det känns lite kul att föra in träningen där, kolla hur mycket man tränat, kolla lite tider och se till att "siffrorna är gröna" så att jag uppnått mitt mål med träning tre gånger per vecka!

Vad har ni för knep när det gäller att hålla igång er träning?




Hoppas att ni får en riktigt bra start på veckan! Kram Jennica

2 kommentarer:

Kim sa...

Vad duktig du är som tränar! Man får hitta sina knep för att hålla liv i det när det blir vinter!

Jennica... sa...

Tack Kimman! ♥