01 augusti 2011

Det här med att baka....

Igår när Nellie och Erik var här så åt vi fantastiskt god mat! De hade med sig fisk, hel röding, som Jens grillade och han är verkligen mästarnas mästare på att grilla. Sååå gott blev det! Till detta hade vi nypotatis, två kalla såser och lättkokta morötter och salldslök. Det blev riktigt mumsigt!

So far so good......

Sedan så tänkte jag göra en god efterrätt och var så sugen på att testa denna goda paj, som jag hittade på Design Day by Day bloggen.

Bild: Design Day by Day
























Den verkade lätt att göra och eftersom det aldrig riktigt "vill sig" när jag bakar så tänkte jag att detta var lagom. Det har gått troll i det där med bakning för mig, det blir aldrig bra. Det enda som funkar är kladdkaka och smulpaj. :)

Och tro det eller ej, men det blev riktigt misslyckat även igår! I receptet stod det att man kunde byta ut jordgubbarna mot vad man ville, till exempel ananas, och det tyckte jag lät gott så jag provade det. Men när vi skulle äta den så var det knappast en paj som jag serverade, snarare ananasgegga med vaniljvisp. Men som Nellie så snällt sa, "allt blir gott med vaniljvisp"! :)

Men jag tänker faktiskt inte ta på mig all skuld, vår ugn är kass! Pajen skulle vara inne i mitten av ugnen på 200 grader i 30 minuter. Jag hade den inne högt uppe i ugnen på 210 grader (på grill) i 40 minuter. Ändå var den helt rinnig.... När alla hade tagit varsin bit (läs: hög) så satte jag in den igen, höjde temperaturen lite och så var den inne i 20 minuter till. Då hade den stelnat. Men då var den torr... Himla störigt!

Men skam den som ger sig, jag tänkte faktiskt testa igen idag eller en annan dag. Med vår ugn kan man inte göra enligt recepten, man får hitta sitt eget sätt! Så, vem vet - idag kanske det blir paj! :)

1 kommentar:

Jessica sa...

Blir varm av ditt lugn och ditt sätt att skriva!