29 januari 2011

Lillisen fortfarande sjuk

När jag avslutade mitt blogginlägg igår så var jag dödstrött och ville bara sova. Jossan låg och läste uppe i min säng, hon sover ju alltid hos mig när Jens är borta. Jag såg verkligen fram emot att krypa ner hos henne, värma mig mot henne och bläddra i en tidning. Sagt och gjort, det blev verkligen supermysigt. I tjugo minuter. Sedan började Johanna hosta. Och hosta. Och hosta. Till slut gick jag ner till henne.

Jag kom in i hennes rum lagom till att hon kräks ner hela sängen. Hon blir såklart jätteledsen och jag tar upp henne. Då kräks hon igen, över mig, över sig och på golvet. Så där står jag, helt nerkräkt med ett nerkräkt barn i famnen, kräk på golvet, kräk på mina fötter. Vet liksom inte riktigt vad jag skulle göra. Men min hjälte Jossan ryckte in och kom med handdukar. Fick av mig mina kläder, av med Johannas pyjamas, svepte in oss i en handduk och gick ut i köket för att hon skulle få lite vatten. Där kräktes hon igen. Jag var helt säker på att nu har även vi drabbats av vinterkräksjukan.

Men, efter att ha fått på henne ren pyjamas, torkat hennes säng och bytt sängkläder, fått henne att sova, svabbat golv och själv duschat - så lugnade det ner sig. Jag var visserligen uppe ungefär en gång i timmen resten av natten eftersom hon vaknade stup i kvarten och var ledsen (hon hade hög feber), men inget mer kräk.

Slutsatsen - ingen kräksjuka, troligen kräk av hosta som fullständigt vänder ut och in på henne. Så, skönt trots allt. Det finns ju inget värre än kräksjuka!!

Idag har hon varit feberfri större delen av dagen, fick en liten släng på kvällen igen. Hon äter fortfarande väldigt dåligt, men är på gott humör och är en liten kämpe. Får väl se hur hon mår i morgon. Lillisen....

Inga kommentarer: