14 december 2010

Tandläkaren....blä.....

Jepp. Jag lider av tandläkarskräck...... När jag träffade Jens så hade jag inte varit hos tandläkaren på måååånga år. Hans mamma tipsade om en tandläkare som var duktig på att ta hand om personer som var rädda, och han var verkligen bra. Jag gick dit och fick ju komma flera gånger och betalade en halv förmögenhet, men det var ju egentligen mitt eget fel eftersom jag väntat så länge. Flera hål hade jag. Men han var duktig och respekterade att jag var rädd, bedövade alltid jättemycket och petade inte med den där "petgrejen" i onödan. Huuuu!

Men sen så flyttade han och nu har jag inte varit hos tandläkaren på måååånga år igen. Många år. Jag hade egentligen behövt gå, vissa dagar har jag faktiskt ont i mina tänder och det isar alltid när jag dricker kallt och så. Nu ikväll kom nog "dödsstöten" när jag bet av en liten bit av en tand.....en kindtand så det gör inget med tanke på hur det ser ut. Men det är nog inte så bra att ha det sådär, det borde vara enkelt för bakterier att samlas där.

Men jag har verkligen ingen lust att gå. Och jag har definitivt, absolut inte råd att gå.

Men ändå.....kan någon tipsa om en snäll - en verkligt snäll - tandläkare i området Malmö, Lund, Helsingborg? En som är bra på rädda personer som jag. Som förstår att jag vill ha massor med bedövning och som inte petar och har sig i onödan. Känner ni till någon sådan tandläkare?

8 kommentarer:

Kim sa...

Stackars Ackisen! Min tandläkare är riktigt bra och snäll, men om han är så där översnäll vet jag inte riktigt.

Jejje sa...

åhhhhh,stackare......-Samma problem som mig,tror de som heter Jenica har x-tra svårt att gå till tandläkaren:))
Det finns en underbar tandläkare i Piteå,lite långt bort från dig,jag vet........-men han är otrolig.Först skulle han ta med väskan o komma hem för att fixa det onda.Men jag förklarade att jag är ändå vuxen,så jag kan nog komma...han satte bedövnings salva,skulle ner i källaren för att skruva på varmvattnet när det ilade "illa"i mina tänder.Han föreslog att jag under semestern skulle bo hemma hos honom o frun,för att vara o "praktisera" på hans klinik:))Tänk vilket erbjudande,bara för att bli botad från min tandläkarskräck.
Men det erbjudandet tog jag inte.Nu är jag inte lika rädd längre,men det finns ju roligare saker.
Har faktiskt tagit ett sånt erbjudande nu:128 kr/mån oavsett vad som ska göras.Då betalar jag inge mer.Inte ens för undersökningen el.om man måste ta bort tandsten.Ett tips kolla upp det.Lycka till,gå o få det gjort så slipper du ha ont/kram

Jejje sa...

jag kan inte stava till Jennica verkar det som:))

Maria sa...

VI har en bra som Roger har haft i många år och även en granne till oss, båda eftersom de har tandläkarskräck och hon är bra på "såna" patienter. Barnen och jag går där också, hon är väldigt tålmodig vilket behövs särskilt med Ellen. De får t ex komma väldigt ofta i början för att bara provåka stolen :-). Jane Schuss heter hon, finns på Fersens väg. Lycka till!

Anonym sa...

Jag vet en kille som är väldigt omtänksam och lyhörd för sina patienter. Jag går själv hos honom och jag känner att min tadläkarskräck minskat avsevärt sen jag böjade hos honom. Han heter Sven Aspelund finns i Malmö på Lilla Nygatan. Kika på eniro.

Jennica... sa...

@ Kim: Han måste vara väldigt väldigt snäll och väldigt väldigt tålmodig!

@ Jejje: Vilken fantastisk tandläkare. Längre svar finns i din blogg! :)

@ Maria: Tack för tipset! Inte visste jag att Roger också var så rädd. Jag ska kolla upp det!

@ Anonym: Vet inte vem du är, men tack för att du engagerar dig i mina tandläkarproblem! :) Ska kolla upp ditt tips också.

Micke sa...

Hej Jennica! Råkade bara ramla in på din blogg på nåt konstigt vis och bestämde mig för att skriva en rad. Jag tror att, om du inte hugger in på nåt av dom specifika tipsen du fått så får du nog prova dig fram. Ring och prata med några olika. Bemötandet på telefon är oftast en god signal på vilken attityd tandläkaren och den övriga personalen har. Jag är väl själv inte sådär överdrivet jätterädd men är väl som en del andra, att jag drar mig för att gå. Men min tandläkare är verkligen supersnäll och duktig och omtänksam. Och jag höll verkligen på att trilla ur stolen när jag var där när hon berättade att det berodde på att hon hade... världens tandläkarskräck. Så hon tog tag i problemet och blev tandläkare själv. Och erkänner att hon fortfarande tycker att det är lite läbbigt att gå själv ;-). Så du är inte ensam. Hoppas att du hittar en tandläkare som passar dig. Lycka till.

Jennica... sa...

Hej Micke,
Vad kul att du tittade in här! Och vad snällt av dig att engagera dig i mina tandläkarproblem! Vilken härlig tandläkare du har, häftigt att bli tandläkare för bota sin tandläkarskräck. En sådan tandläkare vet ju verkligen hur det känns att vara rädd. Bra!
Tack! :)