22 september 2010

Septembermygg

I förrgår när jag hämtade Johanna på dagis så var hon lite röd under sitt ena öga. Jag tänkte inte så mycket på det, tänkte att hon stött emot något eller kliat sig eller så. Men under eftermiddagen och kvällen så började det svullna, rejält. Efter en sömnlös natt med feber och mycket vankande fram och tillbaka med henne i famnen, gråt och kliande så såg hon helt ärligt inte klok ut igår morse. Hon var helt svullen i sitt öga, både undertill och på ögonlocket. Stackars liten!

Som tur var så hade jag en tid på BVC på morgonen av andra anledningar så vi åkte dit och de var mer eller mindre helt säkra på att det var ett myggbett. Vi hade gissat på någon form av allergi eller att hon rivit sig eller något sånt. Men tydligen är det så, att myggorna är väldigt aggressiva just nu plus att de är lite giftiga och därför reagerar man kraftigt på deras stick just nu. Dessutom så är man ju väldigt känslig just vid ögonen.

Så igår var hon hemma från dagis eftersom hon sovit så dåligt på natten och behövde dagen för att vila ut. Vi jobbade halva dagen var, jag och Jens, och det kändes som en bra lösning. Idag har hon faktiskt varit på dagis även om ögat inte förbättrats under natten. Men hon sov ganska så gott och är ju inte sjuk eller så i övrigt.

Nu ikväll har faktiskt svullnaden gått ner något och det verkar inte klia så mycket mer. Hon somnade dessutom väldigt gott och har sovit hela kvällen utan ett endaste litet knyst, så nu vänder det förhoppningsvis.

Stackars liten, vad man ska råka ut för mycket konstigt!

Inga kommentarer: