18 augusti 2010

Mellanstadiedebut

Det var ju även skolstart idag och Josefines mellanstadiedebut! Hon går nu i en 4-6:a och det kommer säkerligen bli en hel del nytt. En stor förändring är att hon slutar en timme senare än vad hon gjorde i 3:an. Men den största utmaningen blir helt klart läxorna. Förra året så fick de alltid läxorna på fredagar så att de kunde göra dem i helgen, nu så kommer de få dem på måndagar i samma vecka. Det vill säga, på måndagen får man läxa till tisdagen, onsdagen och torsdagen.

Josefine har dessutom avancerat till tävlingsgruppen på sin gymnastik och kommer att träna två gånger i veckan istället för en. Det ställer stora krav på att man är duktig och disciplinerad med läxorna, så att man hinner göra dem innan man åker iväg på träning.

Det har även varit föräldramöte nu ikväll och vi har fått veta allt om läxor, nya rutiner, ny personal och annat som gäller nu. Så det känns verkligen att höstterminen har startat på allvar! Skönt att vi i alla fall mjukstartar med Johannas inskolning och att jag inte börjar jobba förrän om ett par veckor, så att vi hinner ställa om och få rätt på alla rutiner. Just nu känns det som en stort projekt bara att få i ordning mig själv och båda tjejerna på morgonen, samtidigt! :)

Inga kommentarer: