08 augusti 2010

Linfrökex

Det är riktigt innesittarväder idag och jag blev lite sugen på att baka. Dessa linfrökex hittade jag hos en av mina favoritbloggar Skrivarmamma, som i sin tur hittat dem i tidningen Lantliv. De var helt perfekta i min smak, både för att jag hade alla ingredienser hemma plus att det kändes inte lika onyttigt som en kladdkaka eller så. :)

Linfrökex
ca 30 stycken

3 dl havregryn
2 1/2 dl vetemjöl
1/2 del hela linfrön
1 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
1 msk strösocker
100 g smör
1 dl mjölk

1. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda de torra ingredienserna i en skål. Smält smöret och blanda det med mjölken. Rör ner vätskan och blanda ihop. Låt degen vila i 10 minuter.

2. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt eller använd en smord plåt. Kavla ut degen tills den täcker plåten och är ca 3 mm tjock. Nagga den med en gaffel och sporra eller skär ut fyrkantiga kex som mäter cirka 5 x 5 cm.

3. Låt grädda kexen i mitten av ugnen i cirka 20 minuter. Låt dem svalna på plåten. Servera kexen med marmelad och ostar.

3 kommentarer:

Pernilla sa...

Visst var de supergoda! :) Kul att du gjorde dem.

Jejje sa...

här har vi också väder då man bara vill vara inne....Linfrökex,låter spännande...-måste jag testa:)/kram

Jennica... sa...

De blev riktigt goda! Jag är väldigt nöjd med mig själv. :)