07 juli 2010

Hej från Thassos!

Nu har vi varit en hel vecka här på Thassos. Tiden går fort, som alltid när man har det härligt. För det har vi! Solen skiner varje dag och det är riktigt varmt. Sofie, Mattias och barnen åkte hem idag och det känns lite tomt och trist utan dem. Tyvärr har inte de haft samma tur med vädret som vi, de hade mycket regn och kallare under deras första vecka. Men härligt att vi fick en vecka tillsammans med underbart väder!

Det är väldigt fint här på Thassos. Jag hade verkligen inga förväntningar alls, utan tyckte mest att det skulle bli skönt att få komma iväg lite. Men det har visat sig att det är riktigt fint här. Det är väldigt kuperat med höga höga berg som gör naturen speciell och vacker. Havet är turkost och varmt, precis som det ska vara. Stranden rakt nedanför hotellet kunde väl i och för sig varit lite finare, men om man promenerar en bit bort så är det riktigt fint. Hotellet är också väldigt bra, det är ett ungt par som äger det och de är supergulliga. En grekisk kille och en svensk tjej, båda i 25-års åldern. Det känns familjärt och gemytligt och vi trivs kanon!

Vi badar och solar varje dag, vi varvar stranden med poolen. Josefine trivs absolut bäst vid poolen, precis som hennes kusiner. De gillar att hoppa från kanten och göra en massa bus som passar bättre i poolen än i havet. Johanna däremot har det bättre på stranden, det blir mycket mer frihet för henne där. Vid poolen måste man passa henne mer, här finns lite trappor, kanter och sådär som hon helst inte ska "vigulera" för nära! :)

Nu är vi själva som sagt, Lagercrantzarna har åkt hem. Och nu efter en vecka så känns det verkligen som om vi fått in rutinerna. Vi vaknar runt åtta på morgonen, Johanna får välling och någon av oss knallar bort till affären och köper färskt bröd. Sedan äter vi frukost på balkongen. När alla morgonbestyr är färdiga så knallar vi ut till poolen eller ner till stranden. Sola sola bada bada!! Sedan blir det lunch på någon restaurang nere vid havet, mer eller mindre alltid grekisk sallad för mig. Efter en ganska lång och lat lunch så fortsätter solandet och badandet och på eftermiddagen så fixar vi lite middag till Johanna inne på rummet, eller så äter vi ute vid poolen. Det blir någon enklare pasta eller gröt eller så. På kvällen när alla har duschat så knallar vi ut och går längs strandpromenaden och väljer ut en restaurang. Tja, det är livet på en pinne! :)

Just nu sitter Jossan och Jens i receptionen på hotellet och kollar fotboll tillsammans med några andra hotellgäster. Johanna ligger och sover och jag sitter ute vid poolen och bloggar. Det är fortfarande varmt ute, klockan är kvart över elva på kvällen. Jag är ganska trött och ska snart smyga in på rummet och läsa lite. Nätterna är lite kämpiga eftersom Johanna vaknar ganska mycket, men vi har än så länge bara haft en "skräcknatt" då jag var vaken mellan tre och halv sex...... Men hon blir mer och mer busig och sig själv så hon har nog också börjat hitta sina rutiner nu.

I morgon ska Jossan och Jens ha en egen mysdag, de ska hyra en fyrhjuling och åka runt och utforska ön. Jag och Johanna ska gå ner på stranden och ha en skön dag där för oss själva. En eftermiddag ska jag och Jossan ta en tur in till stan själva och shoppa lite. Det är mysigt att ha egentid med vår stora tjej! Den lilla tar som bekant ganska mycket tid och uppmärksamhet.

Nej, nu är det dags att säga godnatt. Vi hörs snart igen!

3 kommentarer:

Ann-Charlotte sa...

Så mysigt att höra av dig! Det låter som om ni har det härligt. Vädret hemma är också bra för dem som älskar sol och värme. Kram till er alla från oss.

Kim sa...

Kul att höra ifrån er! Vad slappt ni verkar ha det. =) Får hoppas att vädret håller i sig när ni kommer hem också. =)

Jennica... sa...

Mysigt att höra av er med! :)
Inte lika mysigt här idag, ska skriva lite om det nu...
KRAM!!