08 juli 2010

Blixtar och dunder

Vi märkte av ett väderomslag igår när vi gick ner till hamnen för att äta middag. Det var mörkt över havet och det har det inte varit tidigare. Det är en del moln över bergen ibland, men det är inte så konstigt. Den högsta toppen är hela 1.200 meter och att det samlas moln där är ju inte så konstigt. Men det kändes i luften att något var på gång. Och i natt vaknade vi av ett förfärligt brak! Vi for upp allihop och rummet lös upp alldeles vitt och sedan en superknall till. Jossan la sig i vår säng och där låg vi och försökte sova varvat med Johanna som vaknade och åskan som brakade på hela natten. Vi är lite trötta idag.....

Så i morse vaknade vi inte till den härliga solen som vi vant oss vid, utan till en väldigt blöt och dimmig värld. Allt på balkongen var blött, av bergen syntes inget alls pga av moln och dimma, havet var svart och brusande och överallt fanns stora vattenpölar. Och det var kallt! Ni Lagercrantzar känner säkert igen er från er första vecka!

Så idag har det varit en rätt trist dag faktiskt. Det regnade en del på förmiddagen men vi fick faktiskt två timmars sol mellan tolv och två ungefär. Då låg jag och Jossan vid poolen och njöt medan Johanna och Jens sov inne på rummet. Sedan kom molnen igen och när vi var och åt lunch så fick vi be om att bli inflyttade inomhus på restaurangen för vi frös så!!! Till och med kyparna frös, de gick och hämtade fleecejackor! Sedan sov Jens större delen av eftermiddagen medan jag gick små promenader med tjejerna. Jag och Johanna gick och hoppade och plaskade i vattenpölarna och sedan hängde Jossan på och då gick vi och kollade in kalkonerna som går i en inhängnad bakom hotellet.

Nu har vi duschat och ska snart ge oss ut och äta middag. Senare än vanligt men vi är helt sega idag. Hoppas hoppas det blir bättre väder i morgon igen! Vågar knappt säga det, men det ser faktiskt ljusare ut på himlen.....vi får väl se om jag får "äta" upp det i morgon! :)

Inga kommentarer: