11 april 2010

Köttbullar med bulgursallad

Jag lovade ju att ge er receptet på de fantastiskt goda köttbullarna som jag bjöd på när jag hade bokklubbsträff här. Receptet kommer från boken "Paulúns GI-månad".

3 portioner

Köttbullar
300 g mager nötfärs
1 dl röda linser i burk, sköljda
1 ägg
2 1/2 msk ströbröd
1/2 gul lök, hackad
3/4 dl vatten
2 vitlöksklyftor, pressade
1 msk tomatpuré
1 1/2 tsk salt
1/2 - 1 tsk chilipeppar, malen
1 krm spiskummin, malen
1 krm svartpeppar, malen

Blanda alla ingredienserna till köttbullarna och forma små bullar och lägg dem på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Stek i mitten av ugnen på 200 graders värme i cirka 25 minuter.

Bulgur
2 dl bulgur
vatten & grönsaksjuice till bulgurn (mängden vätska anges på förpackningen, använd hälften vatten, hälften grönsaksjuice) Tips! Köp Granini grönsaksjuice på 7 grönsakssorter, den är fantastiskt god!
1 msk olivolja
1 msk grönsaksfond
8 körsbärstomater, halverade
1 gul paprika, tärnad
1/2 rödlök, finhackad

Koka bulgurn enligt anvisningarna på förpackningen. Tillsätt olivoljan och fonden i kokvätskan. När all vätska har absorberats blandar du i grönsakerna.

2 kommentarer:

Kim sa...

Lina blev ytterst nyfiken när hon fick syn på köttbullarna, så de ska vi prova!

Jennica... sa...

Vad kul! Hoppas hon gillar dem, de smakar inte så himla mycket kött eftersom det är så mycket olika kryddor i dem. Och tar man lite extra så får man nog bort all smak! :)