29 december 2009

Lyckad kväll!

Igår kväll hade vi våra goa vänner Jonas och Johanna från Stockholm här på besök. Det var jätte-kul att träffa dem igen! Synd att de bor så långt bort.....

Tidigare på dagen så var jag och klippte mig och slingade håret. Herre guuuud vad det var skönt att få det gjort! Det skulle ha gjorts för jätte-länge sedan men pga av tusen omständigheter så har det inte blivit av. Men nu är det gjort och jag blev faktiskt riktigt nöjd. Min vanliga frisör är mammaledig så jag fick hitta en ny, och det är alltid lite läskigt tycker i alla fall jag. Men som sagt, jag blev väldigt nöjd! Och stort TACK till mina goa föräldrar som passade tjejerna!!

Efter frisörbesöket skulle jag och tjejerna åka och handla inför kvällen. Jag kunde inte komma på något alls att bjuda på......ibland har jag verkligen ingen inspiration till matlagning alls. Hade lite lätt panik eftersom det bara var några timmar tills de skulle komma men till slut så kom jag ihåg en god fiskrätt från "Husmorsornas" kokbok. Och det blev faktiskt riktigt lyckat! Och gott! Oftast när jag gör mat till gäster så tycker jag själv att jag misslyckas, eller så har jag tappat aptiten av all matlagning, men igår tyckte jag själv att jag fick till det. Maten blev god och vinet som jag fick hjälp att välja på Systemet blev också bra till. Tänkte faktiskt dela med mig av receptet på maten här, eftersom det är rätt lättlagat men väldigt gott!

Frasiga fishcakes
4 port
400 g fisk, hälften lax och hälften hoki (jag tycker att man behöver lite mer fisk....)
1-2 kokta och mosade potatisar
1 dl ströbröd
2 äggulor
1 fiskbuljongtärning

Mixa fisken till en fin färs. Blanda i de andra ingredienserna och forma små fina biffar. Stek biffarna i 2-3 minuter per sida.
Serveras med ris.

Dipsås
1/2 dl fisksås
en klump riven färsk ingefära
1 finhackad röd chili utan kärnor
en näve hackad koriander
saften av 1-2 lime
3 hackade vitlöksklyftor
lite socker

Blanda alla ingredienser. Låt stå lite före servering.
(Jag gjorde faktiskt dubbel sats av såsen till oss fyra!)

Asiatisk gurk- och melonsalsa
1/2 tärnad honungsmelon
1/2 tärnad gurka
10 cm hackad purjolök
1,5 msk fisksås
1 msk limesaft

Blanda.

Detta är riktigt gott! Dipsåsen är väldigt smakrik, jag serverar den i en liten skål brevid så att man själv kan välja om man vill dippa fisken eller om man vill hälla den över maten direkt på tallriken.

2 kommentarer:

Anonym sa...

För att göra en lång historia kort. Jag tycker du är duktig.

Pappa

PS Jag tror din Mamma håller med, men hon sitter ju inte här just nu.

Jennica... sa...

TACK snälla söta bästaste Pappan!!!
Och mamman.....om hon nu håller med! :)
Puss och Kram på er!!!