29 december 2009

Thailand!

I mitten av januari åker vi till Koh Lanta i Thailand och stannar i en månad!! Det ska bli alldeles underbart och nu börjar det bli verkligt, innan har det känts helt overkligt. Vi ska bo på ett hotell som heter Lanta Nakara och det var här vi bodde när vi var på Koh Lanta för två år sedan. Nu kan det ju verka trist och fantasilöst att åka till samma ställe, men eftersom vi blev så förtjusta i Koh Lanta och eftersom vi tyckte så mycket om vårt hotell så tyckte vi att vi lika gärna kunde åka dit igen. Nu reser vi ju inte bara med Josefine utan även med Johanna som är 9 månader och då är det skönt att veta vart man hamnar och inte få några obehagliga överraskningar.

Poolområdet på Lanta Nakara.

Lanta Nakara sett från havet.

Ön Koh Lanta är 3 mil lång och 6 km bred. På västkusten breder underbara sandstränder ut sig och här är relativt folktomt även under högsäsong. Det är här på västkusten som hotellen finns, dock inga höga hotellkomplex utan enbart "bungalowbyar". Mitt på ön löper en skogsbeklädd bergskam och den östra kusten är väldigt grön med bland annat mangroveskog. Här finns inga turisthotell utan bebos av lokalbefolkningen.

Runt Koh Lanta ligger mer än 70 små öar och området är en marin nationalpark och rikt på korallrev och undervattensliv. Ön är för övrigt väldigt lugn, det är ingen partyö direkt.

På ön finns också två svenska skolor! Många svenskar bor på ön, antingen under det svenska vinterhalvåret eller på heltid. Det finns en skola för barn som bor mer permanent på ön och en semesterskola för barn som stannar mellan en till sex månader. I denna semesterskola ska Josefine gå i två veckor! Egentligen hade hon nog inte behövt detta, men eftersom vi ska vara borta en hel månad så kommer hon att få en del skolarbete med sig och då kan det ju vara skönt att göra det i en "skolmiljö" och inte med oss och allt tjat som det kommer att medföra. Dessutom så är det ju såklart jätte-spännande att få gå i skola i Thailand även om det är en svensk skola, men svenska barn och svenska lärare.

Nu längtar vi! Passen är på plats, vi är vaccinerade och idag drack vi första dosen magvaccin. Nu har det börjat bli verklighet.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Men gud vad härligt! Det låter helt underbart! //Josefin

Jennica... sa...

Ja, det ska verkligen bli super-skönt att komma iväg till värmen! :)