12 augusti 2009

Josefines ridläger

Nu har Josefine varit på sitt ridläger, det varade i tre dagar. I år var det ingen övernattning utan hon kom hem varje kväll. Hon har haft det jätte-kul och var mycket nöjd! Det är ju så härligt för henne att få lov att vara i stallet i tre hela dagar (8-16) och hjälpa till, pyssla med hästarna och rida. 

Förutom ridlärarna så finns det ju ett antal "stora" tjejer som alltid är i stallet och hjälper till. De är allt från 11 till 15 år ungefär, och det är ju så klart jätte-kul att vara med dem! De verkar tycka bra om henne också, men vem gör inte det?! :)

Idag avslutades lägret med en hopptävling. De fick göra hästarna fina, dvs fläta manar och sånt och sedan fick de "gå banan" och "rida fram" som man gör på riktigt. Stackars Jossan hade lite otur, hennes häst ville inte riktigt som hon och hon var inte riktigt envis nog, för han gick bara in mot mitten av ridhuset hela tiden. Därför blev hoppningen inte riktigt som hon tänkt sig. När hon sedan hade hoppat hela banan så applåderade ju alla föräldrarna, och då blev hennes häst helt rädd och gjorde ett tvärkast och Jossan flög av med en fin volt! Hon slog sig inte som tur var utan blev nog mer förvånad verkade det som. Och besviken. Hon ville ju så gärna visa allt hon lärt sig.... Men vi var ändå väldigt imponerade när hon direkt hoppade upp på hästen igen och både travade och hoppade fler hinder efteråt, både med ledare och utan. Det är bra. Det är så man måste göra.

Nu är hon helt slut efter tre intensiva men roliga dagar. Hon och Jens sitter uppe på loftet och spelar dataspel och äter popcorn, det är också bland det bästa hon vet!

Josefine och Julle.


Johanna tröttnade på alla hästar efter ett tag och somnade gott i pappas famn! Hon ser så kul ut, hon ser ut som om hon skojar och tänker öppna ögonen när som helst! :)

4 kommentarer:

Kim sa...

Jossan är för duktig hon! Synd att hon fick en lite knasig häst bara. Herregud, Johanna är ju JÄTTESTOR! Kunde ni döpt henne när hon var nyfödd?! :S

Jennica... sa...

Ja, Jossan är duktig!! :)

Och joo, Johanna har blivit stor! Du får träna lite styrka inför dopet! :)

Anonym sa...

Heja Jossan

Du är superduktig.

Morfar / Mormor

JOSSAN sa...

han är inte knasig han är supersnäll
han boka/tackabara för aplåderna