21 maj 2009

Maskroskrig och trädgårdspyssel

Vi har "rätt" många maskrosor i vår gräsmatta - med betoning på många! :) Det ser så trist ut....även när gräsmattan är nyklippt så reser sig maskrosorna efter bara någon timme och så ser det inte alls lika fint ut längre, även om det är nyklippt. Nu har vi tröttnat och vill ta upp kampen!

Jens köpte en maskrosuppdragare - och den funkade över förväntan! Jens han drog upp maskros efter maskros, det finns många kvar men vi blev också av med väldigt många!


Såhär såg det ut när maskrosorna låg uppdragna på marken! Det såg ut som en mullvadsinvasion ungefär! :)




Men nu är de borta och gräsmattan ser jätte-fin ut!

Det har varit en riktig trädgårdspysslardag idag! Jense har sått lite gräs på ett ställe där vi grävt upp ett par buskar, han har gött gräsmattan, vattnat och så har han ju då inlett maskroskriget! Själv har jag rensat stora rabatten och mellan kullerstenarna längs huset. Så skönt att det är gjort! Jag har även vattnat och planterat om paprikaplantorna. Så det har varit en riktigt mysig dag i trädgården.

Jossan har varit sjuk idag med och legat framför tv'n hela dagen. Men hon börjar känna sig bättre och febern har gått ner, men hon har fortfarande ont i halsen. Vi hoppas att hon ska känna sig bättre i morgon.

Just nu har Jens gått och lagt sig med Johanna, han tar natten i natt. Jag ska sova där nere och Jossan camperar i soffan i tv-rummet, det tycker hon är mysigt när hon är sjuk. Nu sitter hon och jag här och tittar på Disney Channel......jätte-kul.... :)

5 kommentarer:

Kim sa...

Värst vad ni trädgårdspysslar! Jag hoppas att Joss kryar på sig snart!

Jennica... sa...

Vi får höras om vilken dag vi kommer in till Malmö och kollar på hästarna. Vet inte nu med tanke på att hon är sjuk, men jag skulle gissa på söndagen.

Kim sa...

Söndagen låter perfa eftersom jag/vi är helt lediga den dagen. Förhoppningsvis ska det väl vara uppehåll då också. När man åker förbi ser det ut som värsta karnevalen iaf.

Unknown sa...

Åh ska ni o kolla fälttävlan. Det hade jag också velat hänga med på! Men jag ska och tävla imorgon så jag får nöja mig med det....det är ju huset som får gå först..... Hoppas Jossan kryar på sig bara! Ni har varit otroligt duktiga i trädgården!! Så flitiga! Blir mycket fint.

Kram kram

Jennica... sa...

Sara:
Ja vi hade tänkt åka in till stan och kolla på tävlingarna. Det händer ju mycket runt omkring också, både agility för hundar och kaninhoppning och annat skoj.

Om du ångrar dig så får du höra av dig så vi kan ses! Men vi kan väl få till en träff snart i alla fall?!

KRAM!!