09 april 2009

Johannas mage....

Igår spenderade jag ytterligare 6 timmar på barnakuten för att försöka få reda på varför Johanna har magknip och varför hon kräks så mycket.  Vi var ju där förra veckan på uppmaning av BVC och då konstaterades förstoppning.
Denna gången så undersöktes hon igen samt att hon också fick sina tarmar röntgade för att se om hon fortfarande hade förstoppning. Det hade hon inte utan det såg ut precis som det skulle i magen. De uteslöt också några andra saker eftersom hon inte reagerade alls på när de tryckte och klämde på hennes mage. Hon skulle ha reagerat om det var något allvarligt fel.

Så - efter mycket väntan så kom vi inte fram till någonting! Kan ju tyckas synd, men samtidigt skönt eftersom det då inte är något allvarligt. Vi får nog helt enkelt konstatera att hon har magknip vilket ju faktiskt är vanligt hos små bebisar. Hon sväljer väldigt mycket luft när hon äter, så det är nog en bidragande orsak. Att hon kräks så mycket.....tja, det får vi nog leva med. Nu vet vi i alla fall att det inte beror på förstoppningen.

Jag måste säga en sak till, jag har ju varit väldigt negativ mot sjukvården en tag. Mest beroende på vår vårdcentral där man aldrig får någon tid. Men jag har ändrat mig. Efter en jätte-gullig barnmorska under graviditeten, jätte-gullig personal på förlossningen och patienthotellet, bra sköterska på BVC och nu jätte-gullig personal på barnakuten och barnröntgen så har jag ändrat mig. Svensk sjukvårdspersonal är super-bra! :) De var så himla gulliga igår och jag kände mig väldigt trygg när jag var där. Alla tyckte att Johanna var så liten och söt och man kände sig liksom lite speciell och det tycker jag de ska ha en eloge för! De träffar så många barn och föräldrar och att då orka med att få oss att känna oss speciella är beundransvärt. 

Nu ligger lilla guldklimpen och sover i soffan. Snart kommer min kompis Jessica och hennes lille Oscar på fika. Solen skiner. Jag har fått sova hela natten eftersom Jens tog hand om Johanna, jag sov dessutom ute i biorummet där det är ljudisolerat - så jag har verkligen sovit hela natten. Känns underbart!!

8 kommentarer:

Anonym sa...

Vad menar du med gulliga. Vad skall de säga. Hon är ju absolut den vackraste babisen som världen har skådat. (Sedan år 2001)

Pappan

Kim sa...

Jag håller med pappa, precis det jag tänkte säga! De behöver väl inte låtsas när Johanna helt klart ÄR det sötaste barnet!

Lotta(svärmor) sa...

Visst är hon fin, vår lilla Johanna!
Jag tycker dock inte man ska behöva sitta på akuten i 6 timmar. Du är säkert en alldeles för snäll och tålig patientmamma.

Anonym sa...

Jag håller med Lotta (svärmor) att inte skall ett sådant barn som Johanna behöva vänta i 6 timmar. Nej, här behövs ett VIP-kort. När Johanna kommer är det längst fram i kön. Eller hur Lotta?

Björn/Pappa/Morfar/Svärfar m.m.

Jennica... sa...

Hmmm, kanske är ni liiite partiska...... :)

Lotta(svärmor) sa...

Jo,absolut ska hon ha en liten gräddfil....Hur ska vi kunna fixa det?

Kim sa...

Partiska nej, fullständigt objektiva!

Anonym sa...

Ja, gräddfil är ju inte alls dumt. Här borde ju ARLA gå in med sponsring. Kanske Johanna skall finnas på alla ARLA-paket. Kanske en tävling för alla barn att skicka in så många Johannabilder till ARLA och vinna GRÄDDFIL.
Allt medan Johanna stoltserar med sitt VIP-kort till gräddfilen. Jag tycker nog att Lotta (svärmor) kan börja sondera med sjukhusledningen,så tar jag ARLA.

Björn